PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σωματειακή Επιτροπή Δήμου Περιστερίου: Πυρκαγιά στο αμαξοστάσιο του δήμου


Για τις εγκληματικές ευθύνες της δημοτικής αρχής κάνει λόγο η Σωματειακή Επιτροπή του συνδικάτου ΟΤΑ Δήμου Περιστερίου, σε ανακοίνωση της, σχετικά με πυρκαγιά που ξέσπασε στο αμαξοστάσιο, αφού ήταν γνωστή η ακαταλληλότητα των παράνομων κτιρίων του.

All-focus

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αχάραγα στις 27 Νοέμβρη 2020, περίπου 3:30 π.μ., σε πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις, πού είναι από τα μισά του προηγούμενου αιώνα, στο αμαξοστάσιο του δήμου Περιστερίου ξέσπασε πυρκαγιά, 20 μέτρα από τις δεξαμενές πετρελαίου που τροφοδοτούνται τα οχήματα του δήμου και σε απόσταση αναπνοής από την αποθήκη πρασίνου όπου αποθηκεύονται καύσιμα και εύφλεκτα υλικά.

Ο συγκεκριμένος χώρος του αμαξοστασίου είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου, για να το απολαμβάνουν οι δημότες μας. Είναι απαίτηση τους, εδώ και δεκαετίες, να απομακρυνθεί το αμαξοστάσιο και ο σταθμός μεταφόρτωσης που ρυπαίνει το περιβάλλον του Περιστερίου, και να αξιοποιηθεί για το σκοπό που είναι χαρακτηρισμένος.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη είναι εγκληματικές, αφού γνώριζε για την ακαταλληλότητα των παράνομων κτιρίων στο αμαξοστάσιο. Παραβλέπει όχι μόνο τις παρεμβάσεις, 5 ετών τώρα, της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, αλλά ακόμα και τις επισημάνσεις του τεχνικού ασφαλείας, για βελτίωση αυτών των εγκαταστάσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κτίρια του αμαξοστασίου παρουσιάζουν προβλήματα. Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε μάρτυρες ότι με την πρώτη βροχή τα κτίρια αυτά πλημμυρίζουν, προκαλούνται συνεχή βραχυκυκλώματα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς.

Αυτά τονίσαμε και στην τελευταία μας συνάντηση το Σεπτέμβρη με την αρμόδια αντιδήμαρχο, για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του αμαξοστασίου, μαζί με άλλα ζητήματα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Για τα παραπάνω ζητήματα την 1 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι με τη Σωματειακή Επιτροπή προέβησαν σε κινητοποίηση διεκδικώντας, να επιλυθούν  τα αιτήματα μας.

Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η στάση της διοίκησης, που αντί να σκύψει πάνω από τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, που αφορούν την υγεία και την ασφάλειά τους, απάντησε με απειλές και κλήσεις απολογίας, στην προσπάθειά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Έλα όμως  που η πραγματικότητα είναι μεγάλη πεισματάρα και καθημερινά, όχι μόνο τους διαψεύδει, αλλά τους εκθέτει!!!

Με περίσσιο θράσος, παρά τις εγκληματικές της ευθύνες, η αρμόδια αντιδήμαρχος, προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες του συμβάντος στους εργαζόμενους, βγάζοντας το δικό της πόρισμα, ότι, τάχα η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρική συσκευή που είχαν αφήσει ανοιχτή οι εργαζόμενοι.

Θεωρήσαμε λοιπόν καθήκον μας να ενημερώσουμε την αρμόδια υπηρεσία της πυροσβεστικής ώστε να βγει το πραγματικό πόρισμα της αιτίας της πυρκαγιάς.

Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της αρμόδιας αντιδημάρχου, για τους απρεπείς χαρακτηρισμούς απέναντι σε στέλεχος της σωματειακής επιτροπής εργαζομένων δήμου Περιστερίου, αφού δεν της επιτρέψαμε να αποσιωπήσει το γεγονός της πυρκαγιάς και αποκαλύψαμε τις ευθύνες της διοίκησης ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment