PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών


Η αγωνία για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων φτάνει στο τέλος, καθώς μπορούν να μπουν στη σελίδα του υπουργείου για να βλέπουν σε ποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα πέρασαν.

Λίγο αργότερα τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε ότι για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην Γ’ Λυκείου δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στους βασικούς του άξονες, αλλά θα γίνουν ορισμένες μόνο βελτιώσεις. Ωστόσο η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα για τους μαθητές της Β’ Λυκείου.

Όσον αφορά στις βάσεις των εφετινών εξετάσεων, αυτές, όπως είπε η κ. Κεραμέως, κινούνται σε μεγάλο βαθμό πτωτικά. Εξαίρεση αποτελούν κυρίως οικονομικές σχολές σε μεγάλες περιφέρειες, σχολές πληροφορικής, αλλά αστυνομικές σχολές.

Όπως εξήγησε η πτώση στις νομικές σχολές κυμαίνεται στα 100 με 200 μόρια, στις ιατρικές σχολές στα 200 με 300 μόρια, οι πολυτεχνικές σχολές στα 300 με 800 μόρια, οι παιδαγωγικές στα 600 μόρια, οι μαθηματικές στα 500 με 1.000 μόρια.

Τα αποτελέσματα αφορούν σχεδόν 104.000 υποψηφίους εκ των οποίων οι 80.000 εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην σχολή της πρώτης προτίμηση τους. Οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά, καθώς σημειώνουν επιτυχία στο 53,48% και οι άνδρες ακολουθούν με 46%.

Σύμφωνα με την υπουργό βαθμολογίες κάτω από τη βάση έχουν λάβει περίπου το 25% των μαθητών των γενικών λυκείων και το 40% των επαγγελματικών. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει πως σχεδιάζει να επαναφέρει μία ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τα αποτελέσματα 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων, εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment