PeristeriNews.gr
Διεθνή

“Αγρια σφαγή” 13 διαδηλωτών


Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δήλωσε ότι αντιτίθεται στην παρουσία εκπροσώπων του Κατάρ στην υπογραφή του σχεδίου για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης στη χώρα του.

Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δήλωσε ότι αντιτίθεται στην παρουσία εκπροσώπων του Κατάρ στην υπογραφή του σχεδίου για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης στη χώρα του. “Αντιτιθέμεθα στην παρουσία του Κατάρ στην τελετή υπογραφής της πρωτοβουλίας (του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου), επειδή έχει συνωμοτήσει κατά της Υεμένης”, δήλωσε ο Σάλεχ στο αραβόφωνο κανάλι του δικτύου Russia Today.

Ο Σάλεχ φαίνεται ότι αναφερόταν στο παναραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, το οποίο έχει κατηγορήσει ότι αυτό προκάλεσε τις διαμαρτυρίες με αίτημα την αποχώρησή του από την εξουσία που γίνονται από τον Ιανουάριο στην Υεμένη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν το αίτημα αυτό του Σάλεχ θα καθυστερήσει την υπογραφή του σχεδίου του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG) για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης στην Υεμένη. Ο πρόεδρος Σάλεχ έχει οριστεί να τo υπογράψει το Σάββατο στη Σαναά και η αντιπολίτευση την επόμενη ημέρα στο Ριάντ μαζί με τον επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος του Σάλεχ.

Παράλληλα η αντιπολίτευση επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση της Υεμένης για την “άγρια σφαγή”, όπως την χαρακτήρισε, χθες 13 διαδηλωτών στη Σαναά, σημειώνοντας ότι το καθεστώς της χώρας επιζητεί να τορπιλίσει την προσεχή υπογραφή της συμφωνίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ένας 15χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας σε 13 τον συνολικό αριθμό των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν χθες το βράδυ από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων σε μια διαδήλωση στη Σαναά.

Μολονότι το κυβερνών κόμμα και η αντιπολίτευση έχουν ανακοινώσει ότι αποδέχονται το σχέδιο του CCG, οι δυνάμεις ασφαλείας και οι στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ με πραγματικές σφαίρες για να διαλύσουν διαδήλωση που γινόταν στη Σαναά, την ώρα που υποστηρικτές του καθεστώτος επιτίθεντο στους διαδηλωτές με πέτρες και ρόπαλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Εκτός από τους 13 νεκρούς, περισσότεροι από 205 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 25 εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με απολογισμό ιατρικών πηγών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment