PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα


Ήδη στην πλατεία Συντάγματος έχουν μαζευτεί πάνω από 50 χιλιάδες περίπου ενώ συνεχώς μαζεύονται περισσότεροι.

Ήδη στην πλατεία Συντάγματος έχουν μαζευτεί πάνω από είκοσι χιλιάδες περίπου ενώ συνεχώς μαζεύονται περισσότεροι

Κλειστές είναι η Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη, η Αμαλίας και η Συγγρού από Αθανασίου Διάκου.

Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και φωνάζουν “Κλέφτες, κλέφτες” ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία. Οι διαδηλωτές γιούχαραν τα ΜΑΤ και έχουν αναρτήσει πανώ το οποίο λέει: “Είμαστε ξύπνιοι! Τί ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν!”. Επίσης υπάρχει το ίδιο πανώ μεταφρασμένο στα Ισπανικά, ως απάντηση στα ειρωνικά σχόλια που έκαναν.

Από την συγκέντρωση λείπουν οι κουκούλες αλλά και τα πανό με κομματικές αποχρώσεις.

Επιπλέον έχει πέσει το Wi-fi και αρκετοί καταγγέλλουν ότι το έκοψαν για να μην επικοινωνεί ο συγκεντρωμένος κόσμος με το διαδίκτυο και να στέλνει εντυπώσεις και φωτογραφίες.

Οι διαδηλωτές έχουν φέρει μαζί τους ένα κρεβάτι και έχουν στήσει ένα μίνι φαρμακείο για όσους τυχόν νιώσουν κάποια αδιαθεσία, καθώς όπως λένε έχουν σκοπό να μείνουν για αρκετό καιρό. Επίσης με συντονισμένες κινήσεις μούτζωναν προς το μέρος της Βουλής.

Μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές έσπευσαν και οι ποδηλάτες από διάφορα κινήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσω Facebook.

Ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις. Στον Λευκό Πύργο ξεκίνησε στις 18:00 και ήδη είναι μαζεμένοι πάνω από 5.000-6.000. Οι συγκεντρωμένοι είχαν ρυθμίσει τα ξυπνητήρια των κινητών τους προκειμένου να χτυπήσουν στις 20:00 της Τετάρτης, απαντώντας έτσι και αυτοί στους Ισπανούς. Ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν στην συμπρωτεύουσα είναι «Για την ασχήμια όλου του κόσμου δεν φταίνε μόνο οι πράξεις των κακών αλλά η απραξία των καλών».

Στο Βόλο η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην παραλία της πόλης, έξω από το κτίριο «Παπαστράτου». Συμμετέχουν πάνω 400 άτομα. Διαμαρτυρίες θα γίνουν επίσης σε Πάτρα (πάνω από 1.500 άτομα), Ναύπλιο, Γιάννενα, η Αρτα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο (πάνω από 1.000 άτομα), Ζάκυνθος, Κομοτηνή, Αίγιο, Λαμία (πάνω από 250 άτομα), Ιωάννινα (πάνω από 250 άτομα).

Πολλά είναι τα μηνύματα και από ξένους και κυρίως Ισπανούς. «Εμπρός Έλληνες, είμαστε μαζί σας» λένε.

Πώς ξεκίνησε το κίνημα των Αγανακτισμένων

Οι Έλληνες, εμπνευσμένοι από το κίνημα των Ισπανών «15-Μ», συσπειρώθηκαν μέσω του Facebook και απαντούν με δυναμική συμμετοχή στα ειρωνικά συνθήματα που έλεγαν οι Ισπανοί διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης για την αδράνεια των πολιτών της Ελλάδας.«Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» φώναζαν!

Μέχρι στιγμής, 28.016 άτομα έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, 9.137 είπαν ότι μπορεί να παρευρεθούν ενώ 223.477 άτομα δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment