PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αίτημα αποφυλάκισης καταθέτει ο ενεχυροδανειστής


Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει ο ενεχυροδανειστής ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση χρυσού.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του εκφράζει «την απόλυτη νομική αντίδρασή του» για το ότι ο εισαγγελέας δεν συμφώνησε με το αίτημα της ανακρίτριας, «η οποία ζήτησε τη γνώμη του για την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1εδ.α ΚΠΔ και την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας».

Όπως αναφέρει ο κ. Κουγιας, «μετά από την έκδοση του εγγράφου της ΑΑΔΕ, το οποίο καταργεί κάθε πιθανότητα διαπράξεως από τον εντολέα μας του οιουδήποτε αδικήματος σχετικά με την παρούσα υπόθεση, σήμερα θα καταθέσουμε ενώπιον της κας Ανακριτή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1 εδ. α ΚΠΔ και την άμεση απελευθέρωση του εντολέα μας, αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, αφού πλέον για την απελευθέρωσή του σε αυτό το δικονομικό στάδιο είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως».

Όπως επισημαίνει, ο κ Κούγιας, η ανακρίτρια θα μπορούσε να αποφυλακίσει τους κατηγορουμένους, χωρίς να είναι, σύμφωνα με το νόμο, δεσμευτική η γνώμη του εισαγγελέα, επικαλούμενος το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προβλέπει: «Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ανακριτή για την άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ή για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με άλλους».

Ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή προτρέπει και τους άλλους συναδέλφους του να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό «για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου».

Όπως τονίζει ο κ. Κούγιας, «για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment