PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αίσιο τέλος με την ομηρία στην Κομοτηνή


Με τον ένοπλο να παραδίδεται λίγο μετά τις 00:40 τα ξημερώματα στους άνδρες της Αστυνομίας και να συλλαμβάνεται.

Αίσια ήταν η έκβαση στην υπόθεση ομηρίας σε εργοστάσιο της Κομοτηνής, με τον ένοπλο να παραδίδεται λίγο μετά τις 00:40 τα ξημερώματα στους άνδρες της Αστυνομίας και να συλλαμβάνεται. Και οι δύο άνθρωποι που κρατούσε ομήρους είναι καλά στην υγεία τους.

Η υπόθεση ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ένας ένοπλος άνδρας, ηλικίας 52 ετών, εισέβαλε στο εργοστάσιο HELESI PLC στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, το οποίο κατασκευάζει κάδους απορριμμάτων, και πυροβόλησε τον μεγαλομέτοχο της βιομηχανίας Αθανάσιο Ανδριανόπουλο, έναν εργαζόμενο και έναν αστυνομικό.

Ο δράστης, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, είναι ο Δημήτριος Μανίκας, 52 ετών, βρισκόταν εντός του κτηρίου και κρατούσε υπό την απειλή κυνηγετικού όπλου δύο ομήρους, που εργάζονται στο εργοστάσιο ως οδηγοί, με τους οποίους οι αστυνομικοί διατηρούσαν και τηλεφωνική επικοινωνία.

Λίγη ώρα πριν την παράδοσή του στην Αστυνομία, ζήτησε και έλαβε τη φαρμακευτική αγωγή από το σπίτι του, καθώς, όπως είπε, πάσχει από μελαγχολία.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, κ. Παντελής Μογιαλός, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφερε ότι ο δράστης φαίνεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει, ενώ έκανε λόγο για ένα πρωτοφανές περιστατικό στην περιοχή. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για οργή εργαζομένων και σε άλλη εταιρεία, κοντά στο εργοστάσιο, η οποία ετοιμάζεται να απολύσει 60 εργαζομένους.

Οπλισμένος με οκτάσφαιρη καραμπίνα και μαχαίρι

Ο συνάδελφος του δράστη και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, κ. Κυριάκος Καλπακίδης, ανέφερε ότι ο Δημήτρης Μανίκας είναι οπλισμένος με μια οκτάσφαιρη καραμπίνα και ένα μαχαίρι. Όσον αφορά στα φάρμακα που έχουν ζητηθεί, ο κ. Καλπακίδης ισχυρίζεται ότι ένας από τους δύο ομήρους έχει πρόβλημα με την καρδιά του, οπότε είναι πολύ πιθανό τα φάρμακα να έχουν ζητηθεί για αυτόν τον λόγο.

Σε ετοιμότητα η ΕΚΑΜ

Ο κ. Καλπακίδης τονίζει, επίσης, ότι της υποθέσεως έχει επιληφθεί η ΕΚΑΜ, αφού φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις – προς το παρόν- δεν αποδίδουν.

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν οδηγός στην επιχείρηση, είχε απολυθεί πριν από οκτώ μήνες και είναι πατέρας δύο παιδιών. Αίτημά του είναι να επιστρέψει στη δουλειά του και να πληρωθεί τα δεδουλευμένα κάποιων μηνών, συνολικού ύψους 31.000 ευρώ.

Στο νοσοκομείο οι τραυματίες

Οι τραυματίες έχουν διακομισθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Δύο μεγάλα τραύματα μέσα στους μηρούς φέρει ο εργαζόμενος, ονόματι Εμίλ Ίλεφ, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος δούλευε νόμιμα στην επιχείρηση, ενώ σοβαρότερη είναι η κατάσταση του Αθανάσιου Αδριανόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε στην τραχηλική χώρα και στο αριστερό αντιβραχιόνιο από χοντρά σκάγια.

Υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών με τους γιατρούς Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, Δημήτριο Μπαμπαλή, Κώστα Παύλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment