PeristeriNews.gr
Καιρός

Αίθριος καιρός και παροδικές νεφώσεις


Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως από το μεσημέρι. Στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σημειώνεται ότι στη Μακεδονία πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα δυτικά. Στη Θράκη αρχικά αίθριος, βαθμιαία νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με όμβρους στα ορεινά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος και στα βόρεια κατά τόπους νεφώσεις. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι και καταιγίδες στα βόρεια, τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και κατά τόπους στα νότια 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Κυκλάδες βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από δυτικές 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Καιρός: Στα κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργά το βράδυ στις Σποράδες και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της ανατολικής χώρας.

Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Χαλάει ο καιρός

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια

Peristeri News

Leave a Comment