PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αίγυπτος: Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί


Στους 305 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε τέμενος στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται 27 παιδιά, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 128.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες Παρασκευή στη διάρκεια της προσευχής στο τέμενος αλ Ράουντα στην πόλη Μπιρ αλ Άμπεντ. Στην περιοχή αυτή οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται με μια οργάνωση, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.

Οι δράστες της επίθεσης έφεραν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους

Οι ένοπλοι δράστες της χθεσινής πολύνεκρης επίθεσης σε τέμενος στο βόρειο Σινά της Αιγύπτου, έφεραν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αιγυπτιακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, που επικαλείται μαρτυρίες τραυματιών, οι ένοπλοι, που ήταν περίπου 25 με 30 στον αριθμό, περικύκλωσαν το τζαμί αποκλείοντας παράθυρα και την είσοδο και άνοιξαν πυρ στο εσωτερικό του με αυτόματα όπλα.

«Ο αριθμός τους ήταν μεταξύ 25 και 30, κρατούσαν τη σημαία του Ι.Κ. και πήραν θέσεις μπροστά από την πόρτα του τζαμιού και τα 12 παράθυρά του με αυτόματα τουφέκια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment