PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Την κατάθεση νομοσχεδίου για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Την κατάθεση νομοσχεδίου, την ερχόμενη εβδομάδα, για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αναφερόμενος στο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ.

Ο κ. Χρυσοχοίδης, συμμετείχε στο πάνελ για τη δημιουργία πλαισίου για τις «πράσινες επενδύσεις», στο συνέδριο για την «Πράσινη Ανάπτυξη στη Μεσόγειο», οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα, στη Βουλιαγμένη.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ που “τρέχουν” αυτήν την περίοδο και ενισχύουν “πράσινες” επενδύσεις, καθώς και στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον, που θα ενισχύσει επενδύσεις για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες με ποσό που αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται σε 1 δις. Ευρώ (Κοινοτική, δημόσια και τραπεζική συμμετοχή).

Επανέλαβε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που είναι υπό διαμόρφωση, θα δίνει έμφαση στην καινοτομία (στην οποία περιλαμβάνονται και οι πράσινες επενδύσεις) και την εξωστρέφεια.

Κάλεσε όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment