PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έχει κλονιστεί σοβαρά η εμπιστοσύνη των Ελλήνων


Σύμφωνα με νέα έρευνα της Metron Analysis για τον Ελεύθερο Τύπο, σε κλίμακα από 0 έως 10, όπου το μηδέν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου εμπιστοσύνη και το 10 ότι υπάρχει πολύ, ο συγκεκριμένος δείκτης αγγίζει τις 4,9 μονάδες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Metron Analysis για τον Ελεύθερο Τύπο, σε κλίμακα από 0 έως 10, όπου το μηδέν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου εμπιστοσύνη και το 10 ότι υπάρχει πολύ, ο συγκεκριμένος δείκτης αγγίζει τις 4,9 μονάδες. Έχει μειωθεί δηλαδή κατά 0,4 μονάδες σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εμπιστοσύνη δεν έχει κλονιστεί μόνο απέναντι στους ανθρώπους που έχουν δίπλα μας, αλλά και απέναντι στους θεσμούς.

Ο Στρατός παραμένει πρώτος στην εμπιστοσύνη των πολιτών και ακολουθεί η Εκκλησία. Ωστόσο, αυξήθηκε η καχυποψία απέναντι σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κοινοβούλιο και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.Τελευταίο στην εμπιστοσύνη του κόσμου έρχεται το… Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση που διεξήχθη σε δείγμα 2.200 πολιτών τα «πάνω» της έχει πάρει η τεχνολογία και κυρίως το διαδίκτυο στο οποίο στρέφονται ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι.

Το ποσοστό που χρησιμοποιεί πλέον το διαδίκτυο αγγίζει το 50,1%, ενώ στις ηλικίες από 18 έως 24 ετών φτάνει το 91,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αγαπημένη δραστηριότητα των χρηστών είναι η ενημέρωση με ποσοστό 80,9% και ακολουθεί η χρήση του email με ποσοστό 63,1%.Από την λίστα των δραστηριοτήτων δεν λείπει βέβαια και η… κοινωνική δικτύωση με ποσοστό 46,1%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment