PeristeriNews.gr
Media

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Στ. Αναγνώστου


Έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας ο δημοσιογράφος Στέφανος Αναγνώστου.

Είχε γεννηθεί στο Αγρίνιο το 1951 και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη δημοσιογραφική του καριέρα άρχισε το 1975 στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος», όπου αρχικά εργάστηκε ως συντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ και εν συνεχεία ως βοηθός του πολιτικού ρεπορτάζ με ειδίκευση στο Κυπριακό.

Έκτοτε, και έως τον Νοέμβριο του 2011, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, έχοντας συμπληρώσει εργάσιμο δημοσιογραφικό βίο 36 και πλέον ετών, εργάστηκε σε πολλές ημερήσιες πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες και στο ραδιόφωνο, καλύπτοντας τον τομέα των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών, Τραπέζης Ελλάδος και Τραπεζών.

Συγκεκριμένα, από το 1978 έως και το 1982, εργάσθηκε στην οικονομική εφημερίδα «Επιθεώρησις Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ», από το 1983 έως το 2007, στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής», από το 1989 έως το 2011 στην Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών, από το 1991 έως το 1992 στον ραδιοσταθμό του Δήμου Πειραιά, «Κανάλι 1» και από το 1991 έως το 1993 ως υπεύθυνος στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του τότε υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Τον Ιούνιο του 2005 έγινε προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, της Γενικής Γραμματείας Τύπου. Από το 2002 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2007, παράλληλα με το οικονομικό ρεπορτάζ, ασχολήθηκε συστηματικά και με την αρθρογραφία στον «Ελεύθερο Τύπο» και στον «Τύπο της Κυριακής» στις στήλες «Απόψεις», «Γνώμη» και «Αποκρυπτογραφήσεις».

Από το 2009 μέχρι το 2011, εργάσθηκε ως υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ελεύθερος», γράφοντας παράλληλα οικονομικά σχόλια με την υπογραφή «Οικονομικός» αλλά και πολιτικά άρθρα επωνύμως.

Πέραν της δημοσιογραφικής του καριέρας υπήρξε και δικηγόρος, μέλος του ΔΣΑ, ενώ στη συνδικαλιστική του δράση είχε εκλεγεί επανειλημμένως στα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, την Εξελεγκτική Επιτροπή και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

Το 1982 εξέδωσε το βιβλίο με τίτλο «Φάκελος Κύπρος, Η τριλογία της Προδοσίας», το οποίο επανεκδόθηκε το 1983 και το 1984, ενώ το 1991 δημοσίευσε μελέτη, που εκτύπωσε σε βιβλίο, ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Κερκύρας, με τίτλο «Συνοπτική Ιστορία της ελληνικότητας της Βορείου Ηπείρου».

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, από τον Οκτώβριο του 2014 έως και το Φεβρουάριο του 2015, ενώ κατά την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου 2015, είχε αναλάβει τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment