PeristeriNews.gr
Media

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός


Ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 75 ετών.

Ο εκλιπών, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μετά από «μάχη» με τον καρκίνο, συνέδεσε την… φωνή του με την μετάδοση των στρατιωτικών παρελάσεων, αλλά και πληθώρα αθλητικών γεγονότων.

Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1944 στη Χίο, εκεί όπου άνθησε η αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα όντας μαθητής, με τις πρώτες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Χιακός Λαός».

Εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ, την οποία γρήγορα εγκατέλειψε γιατί είχε ήδη «ερωτευθεί» το μικρόφωνο του ραδιοφώνου.

Εμεινε στα ερτζιανά κύματα για 42 χρόνια μέσα από το ΕΙΡ, την ΕΙΡΤ και την ΕΡΤ, εκφωνώντας δελτία ειδήσεων και μεταδίδοντας αγώνων ποδοσφαίρου και παρελάσεις, τις οποίες «σφράγισε» με τη φωνή του για 35 χρόνια.

Εργάσθηκε μεταξύ άλλων, στον Sport fm, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στο Κανάλι 1 (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), στο τηλεοπτικό κανάλι Magic και στον ΣΚΑΪ, διδάσκοντας παράλληλα ραδιόφωνο σε σπουδαστές σχολών δημοσιογραφίας.

Σημείο αναφοράς της διαδρομής του, αποτέλεσε η εκπομπή «Γράμμα από την πατρίδα», που μεταδιδόταν από τα ερτζιανά ελληνόφωνων σταθμών της Αμερικής για 10 χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2016, βραβεύτηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον «Αστέρα Αξίας και Tιμής» για τα 35 χρόνια των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων των στρατιωτικών παρελάσεων.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή στις 15:00.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment