PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή η Νίκη Γουλανδρή


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, η βοτανική ζωγράφος και ευεργέτιδα Νίκη Γουλανδρή, η οποία μαζί με τον σύζυγό της ίδρυσε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η κηδεία της θα τελεστεί την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Η Νίκη Γουλανδρή ήταν γνωστή διεθνώς για τους αγώνες της για την προστασία του περιβάλλοντος. Το μήνυμά της συνδέει οικολογικούς στόχους με πολιτιστικές αξίες. Από πολύ νέα αφιέρωσε τη ζωή της στην μάθηση, στον στοχασμό και στην επιστήμη.

Με τη συνεχή υποστήριξη του συζύγου της, Άγγελου Γουλανδρή, καλλιέργησε το ερευνητικό της πνεύμα και έμεινε αδιάφορη σε ιδεολογίες που θεωρούσε εφήμερες και απηρχαιωμένες. Πάντοτε πίστευε ότι ο κόσμος χρειάζεται νέες αξίες προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη ισορροπία μεταξύ του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Ως προσωπικότητες – η ίδια και ο άνδρας της ‘Αγγελος Γουλανδρής – θεωρούνται πρωτοπόροι στη σκέψη και στην πράξη. Με την ίδρυση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή το 1964, ως κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης, τέθηκαν επικεφαλής της μάχης για τη διάσωση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της επαναφοράς του ανθρώπου σε ένα νέο κώδικα αξιών.

Η Νίκη Γουλανδρή διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1974-1975), αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (1975-1981), αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (1989-1991).

Η αντιπρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Φαλή Βογιατζάκη, σε ανάρτησή στη σελίδα του μουσείου στο Facebοοκ, γράφει: «Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι η Πρόεδρός μας Νίκη Γουλανδρή έφυγε από τη ζωή σήμερα Σάββατο, τα ξημερώματα. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς. Θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Η ανάμνησή της πάντα ας μας εμπνέει».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment