PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έφοδος του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας


Εισβολή στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, πραγματοποίησαν διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές, αφού ζήτησαν να συναντηθούν με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κάτι το οποίο δεν έγινε, παραβίασαν τα ρολά της εισόδου και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του υπουργείου.

Εκεί προκάλεσαν ζημιές και άλλαξαν την επιγραφή στην είσοδο. Έγραψαν χαρακτηριστικά «Υπουργείο ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εργοδοσίας”.

Τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της κ. Αχτσιόγλου, όπου βρισκόταν και η κ. Φωτίου. Εκεί φώναξαν: “Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες”, “Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα” και “πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο”.

Η κ. Αχτσιόγλου το μόνο που κατάφερε να πει ήταν: “Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε”.

“Δεν είδατε τι έγινε μέσα; Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση”, είπε κατόπιν η υπουργός Εργασίας στους δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης η κ. Αχτσιόγλου αρχικώς παρακολουθούσε, ενώ στη συνέχεια άρχισε να χειρονομεί και τελικώς, όταν τα στελέχη του ΠΑΜΕ της φώναζαν “πάρτο πίσω”, απαιτώντας να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο, τους απάντησε: “Όχι, δεν το παίρνω πίσω”.

Στη συνέχεια τα μέλη του ΠΑΜΕ ανέβηκαν στην ταράτσα του υπουργείου, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με το δικαίωμα στην απεργία.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Γιώργος Μπουλούγαρης από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ: “Αυτή είναι μία πρώτη απάντηση ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν το παζαρεύουμε”.

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, η οποία κατέληξε σε πορεία προς τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συνεχείς κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 12:00, στην Ομόνοια, με κορύφωση την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment