PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έφοδος της ιταλικής αστυνομίας στα γραφεία της Standard & Poors!


Όχι, δεν είναι πλάκα, απλώς συνέβη στην γειτονική Ιταλία.

Όχι, δεν είναι πλάκα, απλώς συνέβη στην γειτονική Ιταλία, όπου η οικονομική αστυνομία, η γνωστή ως Guardia di Finanza, έκανε έφοδο στα γραφεία του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s, στην οικονομική μητρόπολη της Ιταλίας, το Μιλάνο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η έφοδος διατάχθηκε από την εισαγγελία του Τράνι, της περιφέρειας της Απουλίας, με στόχο να εξακριβώσει η ιταλική δικαιοσύνη αν ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης επιχείρησε να χειραγωγήσει την αγορά, με «ανακριβείς, αναληθείς ή αβάσιμες κρίσεις που αφορούν την αξιοπιστία του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος της χώρας».

Ουσιαστικά οι δικαστικοί της Απουλίας θέλουν να ελέγξουν που στηρίχθηκε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, όταν τον Μάιο του 2010 έκρινε ότι «το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, λόγω των συνεπειών της ελληνικής κρίσης, είναι από τα πιο επισφαλή στην Ευρώπη».

Οι αντιδράσεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς δύο ενώσεις καταναλωτών, έχουν καταγγείλει ήδη τον Standard & Poor’s στη δικαιοσύνη, επειδή με τις εκθέσεις του, τον περασμένο Ιούλιο, επικρίνοντας τα μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, επηρέαζε αρνητικά τις συναλλαγές στα χρηματιστήρια.

Μάλιστα στην έρευνα που διεξάγεται έχουν κληθεί να καταθέσουν, ως απλοί μάρτυρες, ο πρώην υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment