PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έφθασε στην Ελλάδα η υποδόση του 1 δισ. ευρώ


Στην Ελλάδα έφθασε σήμερα η υποδόση του 1 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να διοχετευτεί εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Η σημερινή ημέρα ήταν η τελευταία, κατά την οποία το συγκεκριμένο ποσό ήταν διαθέσιμο προς εκταμίευση για την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο ESM ενέκρινε χθες την απελευθέρωση της δόσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του εκτελεστικού του συμβουλίου.

Η θετική απόφαση του Mηχανισμού Σταθερότητας συνιστά απόρροια της αξιολόγησης -εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών- της πορείας αποπληρωμής των χρεών του δημοσίου, αλλά και της αποτελεσματικότητας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε επαρκή πρόοδο στην αποπληρωμή των οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε χθες, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Μηχανισμού.

«Εάν η Ελλάδα διατηρήσει το μεταρρυθμιστικό momentum και εφαρμόσει τις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την εν εξελίξει τέταρτη αξιολόγηση και η Ελλάδα να επιτύχει την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο» έσπευσε να προσθέσει.

Μετά και την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, το συνολικό ποσό της βοήθειας του ESM προς την Ελλάδα ανήλθε σε 46,9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment