PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έτοιμα τα σχολεία στο Περιστέρι να υποδεχτούν τους μαθητές


Στο 5ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου βρέθηκε το PeristeriNews.gr και μίλησε με τη διευθύντρια του σχολείου για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Η κα Ιωάννα Μανδάλου μας μίλησε για όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί στο σχολείο στην εποχή του κορωνοϊού τονίζοντας τη σημασία της συνέχισης της μαθησιακής διαδικασίας.

«Το σχολείο μας έχει εφαρμόσει όλα τα μέτρα που συστάθηκαν από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας με ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα, τον εξοπλισμό και την ενημέρωση μαθητών και γονέων» αναφέρει η διευθύντρια του 5ου Λυκείου.

Κατά την επίσκεψη μας στο σχολείο του Λόφου Αξιωματικών είδαμε τη διατήρηση εξαιρετικής καθαριότητας στους χώρους ενώ σε κάθε σημείο της σχολικής μονάδας υπήρχαν αντισηπτικά και προϊόντα προστασίας για μαθητές, καθηγητές και προσωπικό.

«Πριν από το άνοιγμα του σχολείου ενημερώσαμε μέσω e-mail όλους τους γονείς για τη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν τα παιδιά και τονίσαμε την αξία της ψυχολογικής υποστήριξης των εφήβων σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ειδικές οδηγίες στάλθηκαν και στους καθηγητές ενώ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με όλους πριν την επανέναρξη για τα όσα πρέπει να γίνουν και να προσεχτούν» προσθέτει η κα Μανδάλου.

Όσον αφορά τις ενέργειες που έγιναν σύμφωνα και με τις υποδείξεις του Υπουργείου, έγινε διαρρύθμιση στους χώρους όλων των αιθουσών και χωρίστηκαν τα τμήματα σε υπο-τμήματα με δυναμικό 10 μαθητές/τμήμα. Το θετικό στο 5ο λύκειο ήταν ότι οι περισσότερες αίθουσες στο κεντρικό κτίριο του σχολείου είναι 64 τ.μ. και αυτό αποτέλεσε πλεονέκτημα αφού όλα έγιναν στα πλαίσια του νόμου. Ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι και η ύπαρξη δυο πολύ μεγάλων προαυλίων, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να τηρηθούν όλα όσα έχουν ανακοινωθεί. Για την επιπρόσθετη προστασία των μαθητών δημιουργήθηκαν στο 2ο όροφο του σχολείου και τουαλέτες.

Αναφορικά με τις ενέργειες του Δήμου Περιστερίου αυτές τις μέρες η διευθύντρια τόνισε: «Ο Δήμος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Θεοδωράκος στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Είχε γίνει μια πλήρης απολύμανση του σχολείου λίγο πριν κλείσουμε ενώ αυτές τις μέρες μας παρέδωσαν μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και των ειδών καθαριότητας. Το προαύλιο του σχολείου καθαρίστηκε από τις υπηρεσίες καθαριότητας ενώ ενισχυθήκαμε και με επιπλέον δυο καθαρίστριες που βοηθούν σημαντικά. Γίνονται συνεχείς καθαρισμοί των επιφανειών των θρανίων και όλων των χώρων του σχολείου σε διαλλείματα και λήξη μαθημάτων».

Σχετικά με τη συμμετοχή των μαθητών τις πρώτες μέρες, από τα 40 παιδιά της Γ’ Λυκείου για μάθημα επέστρεψαν στο συγκεκριμένο σχολείο τα 37, αφού αυτή την εποχή είναι σε εξέλιξη οι προεργασίες των πανελληνίων και η υπογραφή των δηλώσεων.

«Τα σχολεία είναι έτοιμα να δεχτούν τα παιδιά και το καλό που κάνει στα παιδιά το Ελληνικό σχολείο είναι τεράστιο. Δίνει το ρυθμό της καθημερινότητας σε ένα μαθητή. Θέλω να παροτρύνω τα παιδιά της Α’ και της Β’ Λυκείου, που δεν έχουν το άγχος των Πανελληνίων, να επιστρέψουν στο σχολείο. Δεν μπορούμε να μείνουμε απομονωμένοι. Τα παιδιά που έχουν επανέλθει στο σχολείο τηρούν πιστά τους κανόνες και είναι προσεκτικά ενώ φαίνεται στα πρόσωπά τους πόσο τους έχει βοηθήσει η επαναφορά στα σχολεία» μας λέει η κα Μανδάλου.

Κλείνοντας την επίσκεψή μας, η διευθύντρια του σχολείου μας ανέφερε ότι στο 5ο λύκειο υπάρχει ειδική αίθουσα απομόνωσης για ενδεχόμενο κρούσμα στο σχολείο ενώ όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, το σχολείο στο Λόφο Αξιωματικών είναι σε εξαιρετική κατάσταση με προσεγμένους χώρους διδασκαλίας και φιλοξενίας των μαθητών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment