PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Έρχονται» τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ


Τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αναφέροντας πως θα τεθούν σε κυκλοφορία στις 28 Μαΐου 2019.

«Τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ κάνουν χρήση νέων και καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας», ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

Όπως και με τις υπόλοιπες ονομαστικές αξίες, η γνησιότητα των νέων χαρτονομισμάτων εξακριβώνεται εύκολα με τρεις απλούς ελέγχους: έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία.

«Στο ολόγραμμα στο επάνω μέρος της λωρίδας ασημί χρώματος υπάρχουν μικρά σύμβολα του ευρώ (€) που κινούνται γύρω από τον αριθμό της αξίας και γίνονται πιο καθαρά στο άμεσο φως», αναφέρει η ΕΚΤ.

Παράλληλα, τονίζεται πως στη λωρίδα ασημί χρώματος εμφανίζεται η προσωπογραφία της Ευρώπης, η βασική εικόνα που απεικονίζει τον αντίστοιχο αρχιτεκτονικό ρυθμό και ένα μεγάλο σύμβολο του ευρώ (€).

Στα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ εμφανίζεται επίσης ένας βελτιωμένος αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα.

Παρόλο που ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα παρουσιάζεται σε όλα τα υπόλοιπα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη», στη βελτιωμένη αυτή μορφή εμφανίζονται επίσης σύμβολα του ευρώ (€) μέσα στους αριθμούς της αξίας.

Και οι δύο ονομαστικές αξίες έχουν πλέον το ίδιο πλάτος με τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ωστόσο, το μήκος τους παραμένει αμετάβλητο -όσο μεγαλύτερο είναι το χαρτονόμισμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment