PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έρχονται περικοπές στα εφάπαξ


Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των ταμείων πρόνοιας.

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των ταμείων πρόνοιας.

Η περικοπή των εφάπαξ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αναμένεται να αγγίξει και το 30% σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ακόμη και διπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών. Τα ταμεία που εμφανίζουν κυρίως πρόβλημα είναι του δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ζητά εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου από τις διοικήσεις των ταμείων πρόνοιας να προτείνουν τον τρόπο αναπροσαρμογής των εφάπαξ μέσω είτε αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών ή περικοπών των εφάπαξ είτε με συνδυασμό και των δύο λύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία πρόνοιας δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς στα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν συμπεριλαμβάνονται τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων, ενδεχόμενοι κοινωνικοί πόροι που λαμβάνουν (όπως το αγγελιόσημο για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), αλλά και η αναλογία ασφαλισμένων σε συνδυασμό με τον αριθμό των δικαιούχων εφάπαξ ανά έτος.

Σημειώνεται ότι, με βάση τον νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή, τα ποσά των εφάπαξ θα πρέπει να είναι πλήρως ανταποδοτικά σε σχέση με τις εισφορές που καταβάλλονται. Οι προσαρμογές ωστόσο θα γίνουν και με βάση την οικονομική κατάσταση των επιμέρους τομέων, πρώην ταμείων πρόνοιας που έχουν συγχωνευτεί στα ενιαία ταμεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment