PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Έρχεται το πρώτο επιβατικό drone


Ένα drone που θα μπορούσε στο μέλλον να μεταφέρει ανθρώπους; Κι όμως κάτι τέτοιο είναι ίσως εφικτό νωρίτερα από ότι πιστεύουμε.

Ο λόγος για το Ehang 184, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο παρουσιάστηκε στη φετινή έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show και έκλεψε τις εντυπώσεις. Το Ehang 184 δεν είναι σαν τα τυπικά drones που κυκλοφορούν στην αγορά, αφού το μέγεθός του καθιστά εφικτή τη μεταφορά ενός ανθρώπου. Με λίγα λόγια αποτελεί το πρώτο PFV (Personal Flying Vehicle) στον κόσμο.

Ehang-184-3

Το Ehang 184 είναι εξοπλισμένο με συνολικά 8 έλικες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι ανά δύο στις 4 γωνίες του αεροσκάφους και δίνουν ισχύ 142 ίππους. Το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε ύψος έως τα 11.000 πόδια, ενώ μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 62 μιλίων ανά ώρα.

Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία αναφέρει ότι το αεροσκάφος μπορεί να συνεχίσει την πτήση του ακόμα κι αν ένας από τους έλικές παρουσιάσει βλάβη και να προσγειωθεί στην πλησιέστερη ασφαλή περιοχή.

Όπως αποκάλυψε στην ιστοσελίδα τεχνολογίας TechTimes ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας Ehang, Χουαζί Χου, ο ίδιος ξεκίνησε να σχεδιάζει το επιβατικό drone μετά το θάνατο δύο φίλων του πιλότων σε αεροπορικά δυστυχήματα. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς ανθρώπων σε χαμηλό υψόμετρο, ακόμα κι αν τα άτομα που μεταφέρονται δεν έχουν άδεια πιλότου.

Ehang-184-1

«Ήταν στόχος ζωής για εμένα να δημιουργήσω κάτι που θα έκανε τις πτήσεις ταχύτερες, ευκολότερες και περισσότερο άνετες από ποτέ», δήλωσε ο Χου. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το Tech Times, η άνεση αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του Ehang 184, αφού ο επιβάτης το μόνο που έχει να κάνει είναι να μπει στο drone και να επιλέξει τον προορισμό του στην 12 ιντσών οθόνη.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο αεροσκάφος θεωρείται παράνομο να πραγματοποιήσει πτήσεις στις ΗΠΑ καθώς δεν έχει περάσει από έλεγχο ή εγκριθεί από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας. Επίσης εγείρονται πολλαπλά ερωτήματα, όπως πώς θα επικοινωνεί με άλλα αεροσκάφη που βρίσκονται εν ώρα πτήσης ή εάν θα μπορεί κάποιος πιλότος να αναλάβει από απόσταση τη διαχείριση του αεροσκάφους εφόσον ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα σε αυτό αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα;

Επίσης, η εταιρεία δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα πτήση με άνθρωπο μέσα στο Ehang 184, αλλά κατά τη διάρκεια της CES παρουσίασε ένα βίντεο όπου φαίνεται το αεροσκάφος να αιωρείται μόνο του.

Επιπλέον, μια βόλτα με το συγκεκριμένο drone δεν θα διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, έως την επόμενη φόρτιση, δεν ξεπερνά τα 23 λεπτά. Το κόστος του «επιβατικού» drone φτάνει τα 300.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Leave a Comment