PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Έρχεται Σαββατοκύριακο: 5 κοντινοί προορισμοί για να ξεφύγετε


Έρχεται Σαββατοκύριακο και η θερμοκρασία έχει ανέβει οπότε αυτόματα οδηγούμαστε στην ανάγκη για απόδραση και γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε πέντε κοντινούς προορισμούς της Αθήνας.

Της Γαρυφαλλιάς Μουρίκη

Μιλάμε για προορισμούς που είναι ιδιαίτερα προσιτοί, θα σε βγάλουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και θα φορτίσουν τις μπαταρίες σου.

Μπορεί να μην είναι ακόμα καιρός για ολοήμερες βουτιές στην παραλία μιας και το νερό δεν θα είναι τόσο ζεστό όπως τους επόμενους μήνες αλλά μόνο και μόνο η αλλαγή παραστάσεων θα σου δώσουν δύναμη μέχρι να κάνεις ολοκληρωμένες διακοπές.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος αν είσαι γυμνασμένος ή θέλεις να γυμναστείς σου έχουμε τις λύσεις απλά και εύκολα. Με το ποδήλατο σου μπορείς να επισκεφθείς ένα από τα παρακάτω νησιά με δωρεάν μεταφορά του και με ένα εισιτήριο που είναι ιδιαίτερα οικονομικό.

Αίγινα

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christina Th. (@christina__th_) on

Μόλις μια ώρα και ένα τέταρτο από το λιμάνι του Πειραιά, η Αίγινα είναι ίσως ο πιο κλασσικός κοντινός προορισμός για μπάνιο, φαγητό και χαλάρωση. Έχει όμορφες παραλίες και όμορφο λιμάνι για απογευματινές περαντζάδες, καλές προτάσεις για φαγητό, και πολλά ferry boat και flying dolphin να πηγαινοέρχονται όλη μέρα, από τις 7.00 το πρωί έως τις 22.30 το βράδυ.

Μια από τις κλασσικές διαδρομές για ποδηλατάδα είναι εκείνη που ξεκινά από το λιμάνι και κινείται παραλιακά, μένοντας συνεχώς δίπλα στη θάλασσα, μέχρι το όμορφο ψαροχώρι της Πέρδικας. Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στις δεκάδες ωραίες παραλίες του νησιού, να φάτε φρέσκο ψάρι στις γραφικές ταβέρνες αφού πρώτα ρωτήσετε τους ντόπιους γιατί ως γνωστόν «ρωτώντας πας στην πόλη». Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε με τα τοπικά λεωφορεία τον Άγιο Νεκτάριο για την ευλογία και τα μαγαζιά με τα διάσημα φιστίκια Αιγίνης μέχρι την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε ξανά το νησί.

Αγκίστρι

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophia Karagianni (@sophiakaragianni) on


Το μικρότερο αδερφάκι της Αίγινας, το πανέμορφο Αγκίστρι είναι ένας ακόμα κοντινός προορισμός της Αθήνας, τον οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε. Απέχει μόλις μία ώρα και είκοσι λεπτά μακριά από το λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για το νησί της απόλυτης χαλάρωσης με πολύ πράσινο και παραλίες που θα νόμιζες ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό προορισμό.  Θα βρείτε μοναδικές παραλίες τόσο στην ενδοχώρα, όσο και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες του μικρού νησιού, τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα. Η πρώτη είναι βοτσαλωτή και εντελώς απαλλαγμένη από οποιαδήποτε «αξιοποίηση», η δεύτερη είναι αμμουδερή με beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Και στις δύο, όπως και στην λίγο πιο απομακρυσμένη Απόνησο, τα πεύκα φτάνουν σχεδόν ως το κύμα.

Αν θέλετε κάτι πιο άμεσο, καλές επιλογές για τις βουτιές σας κοντά στο λιμάνι αποτελούν η μικρούλα βοτσαλωτή Σκληρή και η φημισμένη Χαλικιάδα, με τα κρυστάλλινα νερά της. Ιδανικά για απογευματινές βόλτες είναι το μικροσκοπικό χωριουδάκι Λιμενάρια, στην πίσω πλευρά του νησιού, και τα σοκάκια του Μεγαλοχωρίου ή Μύλου, που θα σας φέρουν στο νου κάτι από Κυκλάδες. Μην παραλείψετε και μια βόλτα στο Μετόχι, το λιλιπούτειο χωριουδάκι ανάμεσα στη Σκάλα και το Μύλο, για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα από την πλαγιά του λόφου στην οποία είναι σκαρφαλωμένο.

Ναύπλιο

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christina Papoulia 🌻 (@breaker_of_chains_) on

Περνώντας στους προορισμούς που απαιτούν αυτοκίνητο ή ΚΤΕΛ βρίσκουμε μια ακόμα κλασσική βόλτα που μπορεί να γεμίσει τα Σαββατοκύριακα μας. Την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο. Μια κοντινή απόδραση, περίπου μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Το Ναύπλιο και τα γραφικά σοκάκια και μέρη του μας γυρνούν πίσω στην ιστορία και είναι ότι πρέπει για τους λάτρεις του περπατήματος  είτε μέσα από τη γνωστή διαδρομή ‘Γύρος της Αρβανιτιάς’ από την προκυμαία ή μέσα από μία μεγαλύτερη διαδρομή που ενώνει δύο παραλίες.

Εννοείται ότι θα δεις τα δύο ενετικά κάστρα, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι, θα περπατήσεις στα ανθισμένα σοκάκια της πόλης και θα φας αυθεντικό ιταλικό παγωτό. Αν πάλι θέλετε να κάνετε και τη βουτιά σας θα πρέπει να κάνετε λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα στο Τολό με την οργανωμένη παραλία του.

Χαλκίδα

 

View this post on Instagram

 

A post shared by eleniaivalioti 💖 (@eleni6988) on

Απέχει σχεδόν μια ώρα από την Αθήνα και αποτελεί πολυαγαπημένο προορισμό, που όμως σας δίνει την εντύπωση πως έχετε απομακρυνθεί πολύ από την πολύβουη πρωτεύουσα. Είναι όμορφη, έχει πάρα πολλά πράγματα να απολαύσετε και είναι ιδανική ακόμα και για ένα σύντομο καφεδάκι αν δε διαθέτετε πολύ χρόνο.

Ξεκινήστε με μία χαλαρή βόλτα στην παραλία και μετά απολαύστε τον καφέ σας. Περπατήστε μέχρι κάτω χαμηλά τον πεζόδρομο της Χαλκίδας δείτε να δεσπόζει το Κόκκινο Σπίτι ένα εντυπωσιακό αρχοντικό της οικογένειας Μάλλιου που τραβά τα βλέμματα με το χαρακτηριστικό χρώμα, τις μαρμάρινες λεπτομέρειες, τα αετώματα. Συνεχίστε με μία επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο και τέλος απολαύστε το γεύμα σας πάνω στη θάλασσα.

Για μπάνιο προτιμήστε την παραλία των Αλυκών (εκεί βρίσκεται και το φημισμένο μαγαζί Ιππόκαμπος) όπου θα βρείτε εξαιρετική οργάνωση, ξαπλώστρες και μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία.

Λουτράκι

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stavros Kalafatas (@st.kalafatas_photography) on

Κλείνουμε με έναν ακόμα κοντινό και οικονομικό προορισμό, το Λουτράκι. Είναι δύο βήματα από την Αθήνα και ιδανικό μέρος για μία εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Ενδείκνυται μια βουτιά στην παραλία του με το ψιλό χαλίκι και οπωσδήποτε μια επίσκεψη στις ταβέρνες με κρέας ή ψάρι που προσφέρουν καλό φαγητό σε πολύ καλές τιμές .

Αν επισκεφθείτε το Λουτράκι θα πρέπει σίγουρα να κάνετε μια βόλτα από το περίφημο Ηραίον, το ναό προς τιμήν της θεάς Ήρας. Αν ο χρόνος σας το επιτρέπει μην χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να περπατήσετε στις πανέμορφες διαδρομές και τα μονοπάτια που έχουν χαραχτεί για τους φυσιολάτρες στα Γεράνια όρη.

Προορισμός που μπορείτε άνετα να εξαντλήσετε και με μια μονοήμερη για βουτιά, φαγητό και εξερεύνηση στη φύση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment