PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έρχεται πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου φαρμακείων


Προσανατολίζεται ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του κλάδου των φαρμακοποιών.

Στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων προσανατολίζεται ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του κλάδου των φαρμακοποιών.

Πριν από λίγο, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του κλάδου ο υπουργός Υγείας πρότεινε να δοθεί το «πράσινο φως» σε εκείνους τους φαρμακοποιούς που επιθυμούν να λειτουργούν τα φαρμακεία τους και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης καθώς επίσης και το Σάββατο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να ενημερώνουν τους οικείους συλλόγους τους, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνονται στην σχετική λίστα που αφορά στα εφημερεύοντα φαρμακεία -δηλαδή, θα διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς, με την λίστα ωστόσο να εμπλουτίζεται και από νέα φαρμακεία.

Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι θα υπάρξει σχετική απόφαση τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των φαρμακείων.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις των εκπροσώπων του κλάδου ήταν έντονες, οι οποίοι επέμειναν στην πρόταση τους για τριπλασιασμό των εφημερευόντων φαρμακείων.

Στο μεταξύ, αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου ισχύει η θετική λίστα φαρμάκων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα σκευάσματα που καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η εξοικονόμηση κατά το πρώτο έτος, εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 262 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα προκύψει από την έκπτωση (rebate) των φαρμακοβιομηχανιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment