PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Έρευνα RASS: Στις 13,5 μονάδες το προβάδισμα Πατούλη


Στην Περιφέρεια Αττικής, η νέα έρευνα, η οποία έγινε από την εταιρία Rass, επιβεβαιώνει το μεγάλο προβάδισμα που διατηρεί ο νυν Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος Περιφερειάρχης συγκεντρώνει 32,1% και προπορεύεται με 13,5% από την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, η οποία απολαμβάνει την προτίμηση μόλις του 18,6% των ψηφοφόρων του λεκανοπεδίου.

Με την επίδοσή της αυτή, ωστόσο, η εν ενεργεία Περιφερειάρχης προβάλλει ως επικρατέστερη αντίπαλος του κ. Πατούλη στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης καθώς προηγείται του προκατόχου της, Γιάννη Σγουρού, ο οποίος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ένα ποσοστό της τάξης του 16,4%.

Στις επόμενες θέσεις κατατάσσονται ο επικεφαλής της «Δημιουργία Ξανά», Θάνος Τζήμερος, με 5,8% και το στέλεχος του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης με 4,7%.

Άκυρο, λευκό και αποχή δηλώνει ότι επιλέγει το 6,4% των ερωτηθέντων, ενώ οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται σε ποσοστό 8,9%.

Ο «γαλάζιος» υποψήφιος έχει, σύμφωνα με την έρευνα, μεγάλη διεισδυτικότητα σε όλους τους πολιτικούς χώρους, καθώς υπέρ της εκλογής του τάσσεται, εκτός από το 66,3% όσων ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, και το ένα τέταρτο (24,3%) όσων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το 14,5% που έδωσαν ψήφο σε άλλα κόμματα.

Αντιστοίχως η βασική αντίπαλός του κ. Δούρου, συσπειρώνει το 41,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλο μειονέκτημα για εκείνη φαίνεται να είναι το χαμηλό ποσοστό ικανοποίησης από το έργο της που φτάνει το 21,7%, όταν την ίδια ώρα το ποσοστό εκείνων που δεν είναι ικανοποιημένοι εκτινάσσεται στο 72%.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, εξάλλου, έχει το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο γνωμών (η θετικές υπερτερούν των αρνητικών κατά 25%), με δεύτερο τον κ. Σγουρό +7% και όλους τους άλλους να έχουν αρνητικό ισοζύγιο.

Ο κ. Πατούλης προηγείται καθαρά στην παράσταση νίκης, καθώς το 51,5% προεξοφλεί ότι θα είναι εκείνος ο τελικός νικητής νικητής της αναμέτρησης, με μόλις 20,6% να βλέπει επικράτηση της κ. Δούρου και 6,8% του κ. Σγουρού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment