PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έρευνα: Μειώθηκαν οριακά τα νέα «λουκέτα» στο Περιστέρι


Μία μικρή μείωση των λουκέτων κατά ο,8% στην αγορά του Περιστερίου παρατηρείται το τελευταίο εξάμηνο (Σεπτέμβριος 2017 ως Μάρτιο 2018), σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ.

Η μείωση που καταγράφεται είναι η 5η συνεχόμενη και η συνολική εικόνα της αγοράς σταδιακά προσεγγίζει τα επίπεδα της αγοράς κατά το Μάρτιο του 2013.

Η μείωση αυτή έρχεται να βελτιώσει την εικόνα της αγοράς, διορθώνοντας έτσι τη ραγδαία αύξηση που καταγράφηκε το προηγούμενο εξάμηνο.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιείται σε εξαμηνιαία βάση στο κέντρο της Αθήνας, στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά και σε κεντρικές αγορές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σε τέσσερις τοπικές αγορές των βορείων προαστίων, στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι, στην Κηφισιά και στη Ν. Ιωνία.

Επίσης πραγματοποιείται στα δυτικά προάστια στο Περιστέρι και στα νότια προάστια στη Γλυφάδα και στην Καλλιθέα. Εκτός των περιοχών της Αττικής, πραγματοποιούνται καταγραφές στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε τα εξής:

«Το τελευταίο εξάμηνο δεν βλέπουμε νέα «λουκέτα», αλλά ούτε και νέα εμπορικά καταστήματα στις αγορές των μεγάλων πόλεων. Από τις αρχές του έτους, έχουμε επισημάνει και διαπιστώσει την οριακή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και επιδόσεων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Τα αποτελέσματα της 12ης σε σειρά καταγραφής των επαγγελματικών στεγών σε εμπορικά κέντρα των πόλεων μας, συνηγορούν υπέρ αυτής της διαπίστωσης.

Το ποσοστό των κλειστών επαγγελματικών στεγών στο κέντρο της Αθήνας, μπορεί να έφτασε στο χαμηλότερο μνημονιακό ποσοστό (24,9%) από την έναρξη της κρίσης, ενώ στο σύνολο των καταγραφών τα «λουκέτα» παρουσίασαν σημαντική μείωση, χωρίς όμως αυτό να μας ικανοποιεί, αφού 1 στα 4 εμπορικά καταστήματα συνεχίζει να παραμένει κλειστό.

Είναι φανερό, ότι, οι επιχειρήσεις καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιστρέψει η αγορά στην κανονικότητα και οι πρώτες θετικές ενδείξεις είναι πολύ κρίσιμο να χαρακτηρίζονται από σταθερότητα και διάρκεια, ώστε να μετουσιωθούν σε δημιουργία νέων επιχειρήσεων και εμπορικών καταστημάτων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Leave a Comment