PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έπιασε τους στόχους το ΕΣΠΑ


Ξεπέρασε το 18% η απορρόφηση του ΕΣΠΑ στο τέλος του 2010.

Ξεπέρασε το 18% η απορρόφηση του ΕΣΠΑ στο τέλος του 2010, έναντι 2,93 % τον Οκτώβριο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ για το 2011 ο στόχος είναι η απορροφητικότητα να διπλασιαστεί, να φθάσει δηλαδή στο 35%.

Το ποσοστό απορρόφησης ξεπέρασε και τον στόχο που είχε τεθεί από το “μνημόνιο”, ο οποίος ήταν 17,5 %, ποσοστό που αντιστοιχεί σε εισροή κοινοτικών πόρων ύψους 2.75 δις ευρώ. Τα χρήματα που εισέρευσαν τελικά ήταν 2,78 δις. ευρώ (2.346.136.310 € δόθηκαν σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής και 442.683.520 € σε δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Η συνολική δημόσια δαπάνη (αν υπολογισθεί δηλαδή και η συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού) υπερβαίνει τα 3,7 δις. ευρώ και στο ποσό αυτό προστίθενται κατά περίπτωση ιδιωτικά και δανειακά κεφάλαια.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΝ ο στόχος επετεύχθη και υπερκεράστηκε με την άμεση ενεργοποίηση όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων, τομεακών και περιφερειακών, τη διάθεση των αναγκαίων πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων δαπανών και τον καλό συντονισμό και κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment