PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έπεσαν πρόστιμα στο Περιστέρι – Έλεγχοι για αποστάσεις και μάσκες


Ελέγχους και πρόστιμα στο Περιστέρι είχαμε το πρωί του Σαββάτου όσον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι, η οποία αποτελεί και το σημείο που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στην πόλη.

Οι έλεγχοι έγιναν από δύο εργαζόμενους του Υπουργείου που μπήκαν σε περισσότερα από δέκα καταστήματα της Βεάκη και τσέκαραν τόσο αν οι υπάλληλοι φορούσαν μάσκες όσο και τις αποστάσεις των τραπεζιών.

Από τους ελέγχους βρέθηκαν από τους ανθρώπου του Υπουργείου εργαζόμενοι που δεν έκαναν χρήση προστατευτικής μάσκας κόβοντας πρόστιμα 150€ για κάθε εργαζόμενο.

Στο στόχαστρο μπήκαν και οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών με το ειδικό κλιμάκιο να μετράει με μέτρο τις αποστάσεις και να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις όπου υπήρχαν αποκλίσεις.

Οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν για τα πρόστιμα στο Περιστέρι που όπως ανέφεραν είναι δυσβάσταχτα σε συνδυασμό με την κρίση που περνάει η οικονομία και ειδικότερα η εστίαση.

Πάντως είναι απορίας άξιο πως η χρήση προστατευτικής μάσκας καταργήθηκε στα εμπορικά κέντρα αλλά παραμένει στα μαγαζιά εστίασης που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανοιχτοί χώροι.

Σίγουρα η χαλαρότητα όλων των πολιτών και όχι μόνο των εργαζόμενων είναι εμφανής στα περισσότερα μαγαζιά της Αθήνας αλλά και στους πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Άλλωστε με την αύξηση κρουσμάτων λόγω της υποδοχής τουριστών θα πρέπει το επόμενο διάστημα να επιστρέψουμε στη σοβαρότητα που επιδείξαμε το προηγούμενο διάστημα και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών.

Και για την Εστίαση η δίμηνη παράταση της έκπτωσης ενοικίου

Παρατείνεται και για την εστίαση το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, σύμφωνα με τη υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Η κυβέρνηση ικανοποιεί με την απόφαση αυτή ένα βασικό αίτημα των φορέων του κλάδου της εστίασης που πλήττεται από την πανδημία» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο Α. Βεσυρόπουλος υπέγραψε την υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment