PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έξι αξέχαστοι ηθοποιοί που έγιναν γραμματόσημα!


Έξι Έλληνες ηθοποιοί, που δεν ζουν πια, έγιναν γραμματόσημα.

Έξι Έλληνες ηθοποιοί, που δεν ζουν πια, έγιναν γραμματόσημα. Πρόκειται για τους: Μαίρη Αρώνη, Ρένα Βλαχοπούλου, Σαπφώ Νοταρά, Θανάσης Βέγγος, Ορέστης Μακρής, Βασίλης Διαμαντόπουλος, που έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Κώστας I. Σπυριούνης και τα προσάρμοσε σε γραμματόσημα η ζωγράφος Ελένη Αποστόλου.

Η νέα Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων, με τίτλο «Έλληνες Ηθοποιοί» κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και αποτελείται από έξι γραμματόσημα (30×38 mm).

Το γραμματόσημο με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο κοστίζει 0,01 ευρώ και κυκλοφορεί σε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα, εκείνο με τη Ρένα Βλαχοπούλου έχει τιμή 0,05 ευρώ, ενώ εκείνο με τον Ορέστη Μακρή κυκλοφορεί στην τιμή των 0,50 (και τα δύο σε 2 εκατομμύρια αντίτυπα).

Το γραμματόσημο με τον Θανάση Βέγγο κοστίζει 0,60 ευρώ και κυκλοφορεί σε 500.000 αντίτυπα, ενώ εκείνο με τη Μαίρη Αρώνη (2,47 ευρώ, σε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα) και εκείνο με τη Σαπφώ Νοταρά στοιχίζει 2,50 εύρω και κυκλοφορεί σε 150.000 αντίτυπα.

Στη σειρά των «Ελλήνων Ηθοποιών» έχουν ήδη τυπωθεί, μεταξύ άλλων, σε γραμματόσημα οι Νίκος Κούρκουλος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Καρέζη, Έλλη Λαμπέτη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μάνος Κατράκης, Θάνος Κωτσόπουλος, Δημήτρης Χορν, πάντα από τον ζωγράφο Κώστα Σπυριούνη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment