PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Κανένα μέτρο στήριξης στους επαγγελματίες της πόλης


Την διοίκηση του Δήμου Περιστερίου και τον Εμπορικό Σύλλογο καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου για τη μη λήψη κανενός μέτρου στήριξης των επαγγελματιών της πόλης.

Η Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Περιστερίου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε κεκλεισμένων των θυρών με πρόσκληση των ΜΜΕ μόλις λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου:

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε παρουσία της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου.

Η συνεδρίαση έγινε κλεισμένων των θυρών και δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούμε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης μας λόγω της καπιταλιστικής κρίσης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αφού παρουσίασε την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχαν  στις 5 Μαΐου με τον Εμπορικό Σύλλογο Περιστερίου για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών. (Στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος και 3 αντιδήμαρχοι).

Ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου για την κατανόηση της οικονομικής κατάσταση του Δήμου και την σύμφωνη γνώμη τους να μην παρθεί κανένα μέτρο ελάφρυνσης από την Διοίκηση του Δήμου και θα επανέλθουν στο θέμα από Σεπτέμβριο, περιμένοντας να δουν πως θα μοιράσει η κυβέρνηση τα 32 δις που περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ( Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι που λέει και ο λαός μας).

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε στην συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου. Αναφερόμενος στην συνάντηση, είπε ότι η διοίκηση του Εμπορικού συλλόγου είναι “πραγματιστές”, για αυτό συναίνεσε στην πρόταση της Διοίκησης του Δήμου να μην παρθεί κανένα μέτρο ελάφρυνσης των αυτοαπασχολούμενων προς το παρόν.

Αυτό που προφανώς συμφωνήσανε και νομίζουν από κοινού ότι το έχουν ανάγκη οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης μας είναι σποτάκια για να ψωνίζουμε στο Περιστέρι. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι ο κόσμος έχει λεφτά αλλά τα ξοδεύει αλλού, αλλά ότι η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων έχει τσακίσει το λαϊκό εισόδημα και τώρα η καπιταλιστική κρίση θα δυσκολέψει την κατάσταση κι άλλο. Για αυτό όμως δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα στα περιβόητα σποτάκια τους.

Επιτρέψτε μας όμως να είμαστε και εμείς  “πραγματιστές”, αλλά για την κατάσταση που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ στην πόλη μας, οι οποίοι χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης  και όχι να περιμένουμε πότε και αν θα έρθουν τα 32δις. Τα οποία είναι δεδομένο ότι θα πάνε όλα ως επιδότηση στο μεγάλο κεφάλαιο.

Στις ανακοινώσεις μας η ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ πάντα τονίζαμε ότι η λεγόμενη αγορά δεν είναι ενιαία. Το βασικό πρόβλημα το εντοπίζουμε στον άνισο ανταγωνισμό μας με τους μονοπωλιακούς ομίλους και  στην οικονομική ανέχεια των εργαζόμενων.

Η “αγορά”, στην αντίληψη και πρακτική των διοικούντων είναι οι μεγάλες αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν κεφάλαια και ικανό αριθμό προσωπικού.  Αυτές είναι οι αποδέκτες των φοροελαφρύνσεων, της φοροαποφυγής, των προγραμμάτων κλπ. Αυτές ουσιαστικά αφορούν και όσα μέτρα έχουν εξαγγελθεί.

Η Ένωσή μας το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε συνάντηση με την Διοίκηση του Δήμου θέτοντας το ζήτημα για άμεσα μέτρα στήριξης από την Διοίκηση του Δήμου αλλά και από το κεντρικό κράτος.

Θέσαμε όμως τα προβλήματα δίνοντας προτεραιότητα σε  όσους έχουν εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ. Με βάση αυτό να υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης από την κυβέρνηση και το Δήμο και όχι γενικά για την “αγορά”.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Σας καλούμε να σκεφτείτε με βάση τις δικές μας ανάγκες, την κατάσταση που βιώνουμε, που βιώνουν οι εργαζόμενοι – καταναλωτές. Να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας.

Στηρίξτε την Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, και το διεκδικητικό της πλαίσιο προς το Δήμο, ζητώντας να υιοθετηθούν μέτρα με προτεραιότητα στους συναδέλφους μας με χαμηλά εισοδήματα.

  • Απαλλαγή όλων των αυτοαπασχολούμενων (α/α) από δημοτικά τέλη, φόρους κλπ για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις για το διάστημα που παρέμειναν κλειστοί με κρατική απόφαση πχ για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κλπ.
  • Επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε λογικά πλαίσια χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση τελών. Άμεση διευκρίνιση των σχετικών διαδικασιών για αποφυγή κυρώσεων.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης – κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών – που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς το Δήμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Αναστολή όλων των δόσεων και των ρυθμίσεων, προς το Δήμο, των α/α χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους.
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους των α/α προς το Δήμο.
  • Να εκλείψει κάθε εμπόδιο για την εγγραφή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Στήριξη του λαϊκού εισοδήματος και της κατανάλωσης,  με μείωση των δημοτικών τελών συνολικότερα.

Στήριξη από το Δήμο του συνολικού πλαισίου διεκδικήσεων της Ένωσής μας για:

  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημοσίων νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.
  • Άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α, είναι πρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα’ ρθουν να τους πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακας στο 45%.
  • Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα των μέτρων περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές. Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.

Δεν θα παραιτηθούμε από τον αγώνα να μην ξαναπληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Χρέος του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα και να οργανώνει την διεκδίκησή τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment