PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έντονες διαφωνίες μεταξύ των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των λυκείων


Έντονες διαφωνίες καταγράφονται μεταξύ των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας αναφορικά με το άνοιγμα των λυκείων, στις 12 Απριλίου, με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να ανήκει σε αυτούς που αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης, αν και οι σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να είναι άριστες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star δήλωσε ότι «συνομιλώ σχεδόν καθημερινά με τον Σωτήρη. Με ρωτήσατε αν λείπει από την ενημέρωση. Πιστεύω ότι λείπει αλλά ο ίδιος πήρε την απόφαση, την οποία σέβομαι απόλυτα, να συμβουλεύει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά χωρίς να εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας.

Αν θέλετε την άποψή μου, πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό, είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία όταν είχε πολύ μεγάλη επικοινωνιακή έκθεση» αναφερόμενος προφανώς και στην αξιωματική αντιπολίτευση που είχε κατηγορήσει τον ακαδημαϊκό για άστοχες τοποθετήσεις και εκτιμήσεις τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις και κυρίως σε αυτή που αφορούσε τη χρήση ή μη της μάσκας.

Οι διαφωνίες για το άνοιγμα των λυκείων

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικός σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είναι ανάμεσα σε αυτούς που προβληματίζονται έντονα με την κυβερνητική απόφαση ανοίγματος των λυκείων σε λίγες ημέρες θεωρώντας ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις με την επαναλειτουργία των σχολείων στην ήδη επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Κατά την εισήγησή του, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του και για την αύξηση της κινητικότητας από την ερχόμενη εβδομάδα, την ίδια ώρα μάλιστα που τα νοσοκομεία δέχονται ασφυκτική πίεση.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε στην τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων χθες και των διαφωνιών που καταγράφηκαν αποτελεί το γεγονός πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τους 27 συμμετέχοντες καθηγητές ιατρικής οι 9 είπαν «όχι» στο άνοιγμα των λυκείων από τις 12 Απριλίου.

Να διευκρινίσουμε, ότι δεν διαφωνούν γενικώς με την επαναλειτουργία τους, αλλά με την παρούσα χρονική συγκυρία που θα γίνει αυτό.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και κατέθεσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το άνοιγμα των λυκείων, όπως είναι για παράδειγμα η υποβολή σε self test μαθητών και καθηγητών δύο φορές την εβδομάδα.

Τις προϋποθέσεις τις έγραφε μια προς μια ο κ. Τσιόδρας και εν συνεχεία ακολούθησε η ψηφοφορία, όπου ένας στους τρεις διαφώνησε, ωστόσο ο τελικός λόγος ανήκε στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment