PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένταση σε διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Yπ. Οικονομικών


Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα παναττική στάση εργασίας.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε αναπτυχθεί στην είσοδο του υπουργείου και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ. Γιαννακός έπεσε στο έδαφος και σε πλάνα που μεταδόθηκαν εικονίζονται μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να του δίνουν νερό και τις πρώτες βοήθειες.

Την «απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ» κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης με ανακοίνωσή του. «Οι δίκαιες διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις των εργαζομένων για την αρνητική κατάσταση στα νοσοκομεία, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τη βία και την καταστολή. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης μας γυρνά σε άλλες εποχές» ανέφερε, σημειώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση «με μεγάλη ευκολία αντικατέστησε τα χειροκροτήματα προς τους εργαζόμενους της υγείας με τα κλομπ».

Σε ανακοίνωσή της για την σημερινή κινητοποίηση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων επαναλαμβάνει το αίτημά της για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα τονίζοντας πως «πέραν του κορωνοϊού οι υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι συνεχώς σε λοιμώδη νοσήματα (ηπατίτιδα, φυματίωση, AIDS κλπ)».

«Έχουν τρυπηθεί με βελόνες στη διάρκεια της νοσηλείας. Αδυνατούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών. Αρκετοί συνάδελφοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (καρκίνο, αυτοάνοσα κλπ). Το νοσηλευτικό προσωπικό πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας πάσχει από μυοσκελετικά προβλήματα. Το 10% των εργαστηριακά διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα είναι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτοντας: «Ζητάμε την ένταξή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας έχει ως αντικείμενο την συνέχιση χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, για το οποίο ζητάμε διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες. Όλοι πλέον έχουμε ασφαλιστικό φορέα τον ΕΦΚΑ και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment