PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ένταση για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (vid)


Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης είχαν φραστικές αντεγκλήσεις με δημοτικούς συμβούλους της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου.

Το κλίμα ήταν τεταμένο λόγω της απόφασης που έχει παρθεί από το δημοτικό συμβούλιο για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ κάτω από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης(έναντι ΟΤΕ) κοντά στο σταθμό μετρό «Άγιος Αντώνιος».

Οι κάτοικοι όπως και η μεγαλύτερη μερίδα της Αντιπολίτευσης που τάχθηκε με το μέρος τους, ισχυρίζονται ότι μια τέτοια κατασκευή θα προκαλέσει μεγαλύτερη όχληση στην εν λόγω γειτονιά ενώ θα καταστρέψει και την ήδη υπάρχουσα πλατεία.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν οι άνθρωποι της Διοίκησης και συγκεκριμένα οι Αντιδήμαρχοι, Τ. Λύκος, Μ. Τσιώτα και Α. Σταυρούλιας που τόνισαν ότι το έργο θα ανακουφίσει το κέντρο της πόλης από το πρόβλημα του παρκαρίσματος ενώ πρόσθεσαν ότι θα γίνει και πλήρης ανάπλαση της πλατείας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν μεγάλες εντάσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων κατοίκων και δημοτικών συμβούλων της διοίκησης όπως μπορείτε να δείτε και στο ακόλουθο βίντεο με τους ψυχραιμότερους πάντως να ηρεμούν τους εξαγριωμένους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Λώλο να οδηγεί σε δεκάλεπτο διάλλειμα για να επανέλθει η τάξη.

Ανακοίνωση επιτροπής κατοίκων για την υπεράσπιση της πλατείας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Κατοίκων για την υπεράσπιση της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Πάρκο ΟΤΕ), αναλυτικά: «Την Πέμπτη, 27/02/2020, πάνω από πενήντα δημότες, κάτοικοι και επαγγελματίες γύρω από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πάρκο ΟΤΕ) στο Περιστέρι παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εκφράσουμε την πλήρη και καθολική διαφωνία μας στην απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε αποχαρακτηρισμό της πλατείας Εθνικής Αντίστασης και να τη μετατρέψει σε υπόγειο γκαράζ, Είχε προηγηθεί στις 09/02/2020 η πραγματοποίηση μαζικότατης λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων και η σύσταση επιτροπής για την προώθηση των αποφάσεών της. Εκπρόσωπος της επιτροπής ανέλυσε διεξοδικά στο δημοτικό συμβούλιο τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων, ενώ στους δημοτικούς συμβούλους μοιράστηκε και σχετική γραπτή απόφαση.

Τελικά το ζήτημα συζητήθηκε και μπήκε σε ψηφοφορία. Δυστυχώς η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης Παχατουρίδη επέμειναν στην αρχική τους απόφαση. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από κάποιους δημότες που παρακολούθησαν τη συζήτηση οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της διοίκησης μας αντιμετώπισαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως ιθαγενείς που θα μπορέσουν να καλοπιάσουν ή να ξεγελάσουν μοιράζοντας καθρεφτάκια. Απέναντι στη δική τους απόφαση, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαχητικά, αποφασισμένοι όχι μόνο να υπερασπιστούμε έναν από τους λιγοστούς χώρους πρασίνου που έχουν απομείνει στην πόλη μας αλλά και με κατάλληλες και οργανωμένες ενέργειες δεντροφύτευσης να τον αναβαθμίσουμε και να τον αποκαταστήσουμε ως χώρο υψηλού πρασίνου, πραγματικό πνεύμονα δροσιάς και αναψυχής που τόσο έχουμε ανάγκη».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της παρέμβασης και την απόφαση της συνέλευσης κατοίκων που μοιράστηκε στους συμβούλους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment