PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ένοχος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σοκ για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας!

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε για την υπόθεση της κατ’ ουσίαν απάλειψης προστίμου που είχε επιβληθεί σε επιχειρηματία, o οποίος είχε συλληφθεί κατ’ επανάληψη να νοθεύει καύσιμα.

Η δίκη είχε αναβληθεί και πάλι στις 6 του περασμένου Οκτωβρίου, λόγω κωλύματος του δικηγόρου του περιφερειάρχη, ενώ ο ίδιος είχε καταδικαστεί στις 13 Φεβρουαρίου σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.

Το Πενταμελές Εφετείου δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα και τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή, κάτι που σημαίνει ότι χάνει το αξίωμα του Περιφερειάρχη!

Ψωμιάδης: «Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα, δεν είμαι ένοχος»

«Έδρασα καθ όλα νόμιμα. Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης στην απολογία του.

«Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έβγαλα μόνο το γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν στο πανεπιστήμιο. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας» συμπλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης αλλά δεν γλίτωσε τον «βαρύ πέλεκυ» της δικαιοσύνης!

Σύμφωνα με τον νόμο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι να αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.

Μέχρι να παραλάβει την απόφαση ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, από το δικαστήριο, τον θέτει σε προσωρινή αργία.

Μέχρι να ανακοινωθεί η οριστική παύση ή αργία του από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση θα τον αντικαθιστά ο αδερφός του Δ. Ψωμιάδης, τον οποίο ο ίδιος έχει ορίσει ως αναπληρωτή.

Μετά την οριστική παύση ή την αργία (6μηνη ή ενός έτους), θα εκλεγεί με ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων ο νέος Περιφερειάρχης.

Μέχρι στιγμής ο Π. Ψωμιάδης δεν έχει αντιδράσει, αν και είναι πιθανό αυτή η απόφαση να σημάνει το τέλος της πολιτικής του καριέρας.

Εκτός, αν ο δημοφιλής και αγαπημένος των ΜΜΕ τέως νομάρχης Θεσσαλονίκης και πλέον τέως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καταφέρει να κάνει μια δυναμική επιστροφή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment