PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο, όμηροι οκτώ ναυτικοί


Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο – υπό ελληνική σημαία – δεξαμενόπλοιο «Happy Lady», το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν.

Κατά την επίθεση απήχθησαν οκτώ εκ των 28 μελών του πληρώματος του πλοίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, εξ αυτών οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για έναν 35χρονο, τρίτο μηχανικό του τάνκερ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι πέντε Έλληνες όμηροι είναι ο 45χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment