PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένοπλες Δυνάμεις: Πρόσληψη 2.600 ΕΠΟΠ και ΟΒΑ στις αρχές του 2021


Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις διαδικασίες ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με έμψυχο δυναμικό.

Το ΓΕΕΘΑ, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη αναφορικά με την πρόσληψη στις Ένοπλες Δυνάμεις 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επίσπευσε τις διαδικασίες προκειμένου μέχρι το τέλος του 2020 να έχουν εκδοθεί οι αρχικές προκηρύξεις και στις αρχές του 2021 να καταταχθούν οι πρώτοι 1.600 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) και 1.000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) (600 στον Στρατό, 200 στο Πολεμικό Ναυτικό και 200 στην Πολεμική Αεροπορία).

Παράλληλα, προτάθηκε η τροποποίηση του ορίου ηλικίας όσων ΟΒΑ επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στο θεσμό των ΕΠΟΠ (31ο αντί 28ο έτος), αλλά και επιπλέον μοριοδότηση για την επιλογή τους ως ΕΠΟΠ.

Με την ρύθμιση αυτή, οι ΕΔ κερδίζουν την ένταξη στον υπ’ όψη θεσμό προσωπικού το οποίο είναι ήδη εκπαιδευμένο και επιχειρησιακά έτοιμο.

Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για την πρόσληψη τόσο των ΕΠΟΠ όσο και των ΟΒΑ έχουν ήδη υπογραφεί και δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προωθείται σε τελικό στάδιο η υπογραφή και δημοσίευση των σχεδίων νόμου για την τροποποίηση κριτηρίων πρόσληψης.

Οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του νέου προσωπικού αναμένεται να δημοσιευτούν εντός του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment