PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένας «Έρασμος» στο 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου


Το 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου συμμετέχει από φέτος σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για σχολικές μονάδες. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Historical treasures of Europe” («Ιστορικοί θησαυροί της Ευρώπης») και θα διαρκέσει συνολικά δύο χρόνια (2018-20). Πρόκειται για μια διακρατική σύμπραξη, στην οποία συμμετέχουν τέσσερα ακόμη σχολεία από τις ακόλουθες χώρες: Σλοβακία, Λιθουανία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 το 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου υποδέχτηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου τις αποστολές των παραπάνω σχολείων. Εκεί, οι μαθητές παρουσίασαν την ιστορία της χώρας τους, ενώ αργότερα είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους κουίζ με θέμα την ιστορία, αλλά και να μάθουν παίζοντας με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών, όπως smartphone και tablet.

Την επόμενη ημέρα (27/11) όλες οι αποστολές περιηγήθηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και της Επιδαύρου καθώς και τα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου οι μαθητές και καθηγητές του προγράμματος επισκέφθηκαν το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, την Αρχαία Αγορά, τη Στοά του Αττάλου, το Θησείο και το Μοναστηράκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές έγιναν οι ίδιοι ξεναγοί, παρουσιάζοντας την ιστορία του εκάστοτε αρχαιολογικού χώρου.

Την τελευταία ημέρα της φιλοξενίας των ξένων αποστολών στο Περιστέρι (29/11), οι μαθητές παρακολούθησαν πρότυπο μάθημα ιστορίας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Περιστερίου, ενώ στη συνέχεια ζωγράφισαν θέματα εμπνευσμένα από την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν στο χώρου του 2ου Γυμνασίου Περιστερίου κυνήγι θησαυρού και έκθεση με τις δημιουργίες των μαθητών.

Μετά την τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητών, η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακά ελληνικά φαγητά —που είχαν ετοιμάσει οι γονείς—, με τραγούδια και πολύ χορό.

Τέλος, το 2ο Γυμνάσιο Περιστερίου ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αναστάσιο Θεοδωράκο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα για την άμεση ανταπόκρισή τους στην παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Δημαρχείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής αλλά και, γενικότερα, για την απρόσκοπτη συνεργασία μαζί τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment