PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Έναρξη συνεργασίας με Γκρέγκορι Βινιάλ


Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γκρέγκορι Βινιάλ.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γκρέγκορι Βινιάλ. Ο ποδοσφαιριστής που έχει σπουδαίες παραστάσεις στην καριέρα του από τα αγγλικά κυρίως γήπεδα αλλά και τα γαλλικά, υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε πλήρη εργομετρικό και ιατρικό έλεγχο από το γιατρό της ομάδας Πέτρο Καπράλο και το μεσημέρι μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ για την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας ενός έτους παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου και του Γενικού Αρχηγού Σπύρου Σοφιανού.

Ο ποδοσφαιριστής συναντήθηκε και με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Δώνη ενώ θα αναχωρήσει αύριο για τη Γαλλία ώστε να τακτοποιήσει τα πράγματά του και τη Δευτέρα να επιστρέψει στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση και να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα. Μάλιστα, παρά τις εξετάσεις στις οποίες είχε ήδη υποβληθεί, ο Βινιάλ ζήτησε από μόνος του και έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα, η οποία βέβαια ήταν ατομική. Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Βινιάλ δήλωσε στο επίσημο site της ομάδας τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα και θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Ατρόμητο. Όταν μου τηλεφώνησαν και μου ανακοίνωσαν ότι το club ενδιαφέρεται για εμένα, ενημερώθηκα από τα παιδιά (Σαγκανόφσκι-Καμαρά) που μου είπαν τα καλύτερα για τον σύλλογο και μου συνέστησαν να έρθω χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Μου μετέφεραν πόσο καλό κλίμα υπάρχει στην ομάδα, για την αγάπη που δείχνουν οι οπαδοί προς το πρόσωπο τους αλλά και τις άριστες γηπεδικές εγκαταστάσεις που προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες εργασίας. Τώρα που ήρθα στην Ελλάδα, διαπίστωσα από κοντά ότι έτσι είναι όντως η κατάσταση. Βρήκα ανθρώπους που με υποδέχθηκαν εξαιρετικά και πλέον εκείνο που θέλω αυτή την στιγμή είναι να ετοιμαστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να βοηθήσω την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της και γιατί όχι να μπει μέσα στην πρώτη πεντάδα».

Ποιος είναι ο Γκρέγκορι Βινιάλ

Ο Γάλλος αμυντικός γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1981 στο Μονπελιέ και από την ομάδα της γενέτειράς του ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα. Το 1999 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, αλλά δεν είχε συμμετοχές και την επόμενη περίοδο μετακόμισε στη Λίβερπουλ. Με τους «κόκκινους» είχε συνολικά 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ το 2003 έπαιξε για μισό χρόνο ως δανεικός στη Μπαστιά (15 συμμετοχές), στο δεύτερο μισό του 2003 στη Ρεν (5 συμμετοχές) και το 2004 στην Εσπανιόλ (8 συμμετοχές, 1 γκολ). Τη σεζόν 2004-2005 αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Ρέιντζερς με 42 συμμετοχές και 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ την επόμενη περίοδο πήρε μεταγραφή στην Πόρτσμουθ (17 συμμετοχές). Επέστρεψε στη Γαλλία και φόρεσε τη φανέλα της Λανς (27 συμμετοχές συνολικά ως το 2009) το 2006, ενώ στο δεύτερο μισό του 2007 μετακόμισε ως δανεικός στην Καϊζερσλάουτερν (9 συμμετοχές, 1 γκολ). Την περίοδο 2007-2008 έπαιξε ξανά δανεικός στην Πρέμιερ Λιγκ, για χάρη της Σαουθάμπτον (23 συμμετοχές, 4 γκολ), πριν γυρίσει για ένα χρόνο στη Λανς που είχε ακόμα τα δικαιώματά του. Την περσινή περίοδο αποτέλεσε παίκτη της Μπέρμιγχαμ (οκτώ συμμετοχές). Είναι εννέα φορές διεθνής με την εθνική Νέων της Γαλλίας και τέσσερις φορές με την εθνική Ελπίδων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment