PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έναρξη επιμορφωτικού σεμιναρίου κληρικών στο Περιστέρι


Την έναρξη του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με θέμα: “Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας” τέλεσε ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση παρέστησαν ο αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο Καθηγητής Λειτουργικής και Διευθυντής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Παναγιώτης Σκαλτσής και κληρικοί της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κλήμης αναφέρθηκε στην ανάγκη διαρκούς επιμορφώσεως των κληρικών μέσω των Επιμορφωτικῶν Προγραμμάτων τα οποία στοχεύουν σε διάφορους νευραλγικούς τομείς πού απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία. Μέσω αυτών των σεμιναρίων οι ιερείς έχουν την δυνατότητα να λάβουν τα αναγκαία εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της εποχής.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΙΠΕ Αρχιμ. Θεολόγος Ἁλεξανδράκης, ο οποίος αφού μετέφερε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στο πολύτιμο έργο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης και την σημασία των πιστοποιημένων Επιμορφωτικών Σεμιναρίων.

Τέλος, ο Καθηγητής κ. Σκαλτσής ανέπτυξε το θέμα: “Σύγχρονη Εκκλησιαστική προσέγγιση της Θεολογίας του γάμου”, όπου οι κληρικοί είχαν την δυνατότητα για ένα ουσιαστικό και γόνιμο μεταξύ τους διάλογο εκθέτοντας τα ποικίλα προβλήματα πού βιώνουν σε αυτό τον ποιμαντικό τομέα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment