PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Έλλειψη οδικής ασφάλειας καταγγέλλει η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου


Ανακοίνωση εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καταγγέλλοντας έλλειψη οδικής ασφάλειας στο Περιστέρι.

Αναλυτικά:

Περιστέρι: Πόλη πρωταθλήτρια στα σοβαρά οδικά συμβάντα

Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα την περασμένη Παρασκευή το πρωί όταν αυτοκίνητο μετά από τρελή πορεία ΜΠΗΚΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ (!) στο φαρμακείο στην διασταύρωση Ψαρρών και Κουντουριώτη πίσω από τον Αγιαντώνη. Ευτυχώς δεν υπήρχε εκείνην την ώρα κάποιος πάνω στο πεζοδρόμιο …

Αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό συμβάν στο συγκεκριμένο σημείο μέσα σε λίγους μήνες : τον περασμένο Σεπτέμβρη 2018 άλλο αυτοκίνητο μετά από «τρελή πορεία» είχε ανατραπεί λίγα μέρα πιο κάτω στην συμβολή Τανάγρας – Κουντουριώτη ακριβώς έξω από τον παιδικό σταθμό. Ευτυχώς ήταν Κυριακή μεσημέρι και δεν υπήρχαν εκεί παιδιά, γονείς ή άλλοι πεζοί διερχόμενοι.

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Αγίου Αντωνίου εδώ και χρόνια με διαμαρτυρίες και παραστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο έχει απαιτήσει να μπει τέλος στην αυθαιρεσία που έχει επιβληθεί για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιδιώξεων «ημετέρων επιχειρηματιών» και που έχει υπερφορτώσει κυκλοφοριακά όλους τους μικρούς δρόμους πίσω από τον Αγιαντώνη. Οι κάτοικοι έχουν απαιτήσει να σταματήσει η κυκλοφοριακή υπερφόρτωση της Αγίου Παύλου – Τανάγρας με λεωφορεία, φορτηγά και ΙΧ που περιέργως «παραμένει» 15 ολόκληρα χρόνια μετά την ολοκλήρωση των έργων στον σταθμό μετρό Αγίου Αντωνίου ενώ υποτίθεται πως ήταν προσωρινή για τότε που τα έργα ήταν σε εξέλιξη. Το αποτέλεσμα είναι τα περισσότερα οχήματα να κατευθύνονται προς την Βενιζέλου και μετά να «διασπείρονται» στα γύρω στενά προς διάφορες κατευθύνσεις (προς Μπουρνάζι, προς Ζωοδόχο Πηγή κλπ) ενώ θα έπρεπε η βασική κυκλοφορία να γίνεται από τις προϋπάρχουσες και πολύ πιο κατάλληλες λεωφόρους (Κεντρική και Κύπρου) όπως γινόταν άλλωστε πριν τα έργα του μετρό. Το πρόβλημα είναι εμφανές σε πολλούς δευτερεύοντες δρόμους, και επιπρόσθετα στην Ψαρρών υπάρχει διαρκής κίνηση πεζών νέων παιδιών λόγω του εκεί σχολικού συγκροτήματος (3ου Γυμνασίου και Νυχτερινού). Στην Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Αγίου Αντωνίου έχει γίνει συνολικότερη δουλειά για το κυκλοφοριακό της περιοχής που περιλάμβανε υπεράσπιση του χαρακτήρα των πεζοδρομίων, αλλαγές στην κυκλοφορία λεωφορείων, προτάσεις για αλλαγή φοράς κυκλοφορίας, διάνοιξη πεζοδρομίων. Γνώμονας ήταν πάντα η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών: κυρίως των μαθητών στον Παιδικό, στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. Φυσικά και όλων των υπολοίπων: αναπήρων, γερόντων, γονιών με παιδικά καροτσάκια. Η δημοτική μας αρχή και οι διάφοροι «παρατρεχάμενοι» έχουν αντιδράσει λυσσαλέα σε αυτές τις διαμαρτυρίες χλευάζοντας, τραμπουκίζοντας και απειλώντας την Επιτροπή Αγώνα. Είχαμε μέχρι και σοβαρότατο συμβάν καθαρά μαφιόζικου χαρακτήρα με εμπρησμό αυτοκινήτου ιδιοκτησίας μέλους της Επιτροπής.

Είναι άλλη μια επιβεβαίωση για την καθημερινή αθλιότητα που δημιουργείται από την πολιτική της δημοτικής μας αρχής να έχει μετατραπεί το Περιστέρι σε ένα απέραντο αυτοκινητοδρόμιο εξυπηρέτησης πελατείας “από όλη την Αττική” (όπως αρέσκεται να δηλώνει ο κ. δήμαρχος) προς ιδιωτική κερδοσκοπία συγκεκριμένων ημέτερων μεγαλοδιασκεδαστών και μεγαλεμπόρων. Για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων είμαστε ένας από τους δήμους με τις πιο απαράδεκτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με τις πιο απάνθρωπες συνθήκες για πεζούς – παιδικά καροτσάκια – αναπήρους, ακόμα και με μονοδρομήσεις α λα καρτ που γίνονται ή δεν γίνονται ανάλογα με τις άκρες που έχει κάποιος μεγαλέμπορος ή μεγαλοδιασκεδαστής σε κάποιον αντιδήμαρχο.

Οι κάτοικοι και οι έντιμοι επαγγελματίες της πόλης μας πρέπει να ορθώσουμε πιο δυναμικά το ανάστημά μας για μια πόλη που να μας αξίζει.

Για να πάρουμε τις ζωές μας και τις γειτονιές μας στα χέρια μας !

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment