PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Έλεγχοι σε εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου για COVID-19 (video)


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID-19 στους φροντιστές, τους εκπαιδευτικούς και τους βρεφονηπιοκόμους των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Περιστερίου.

Οι σχετικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη μετά τη διατύπωση σχετικού αιτήματος από τον Δήμο Περιστερίου.

Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεις στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίες πραγματοποιούν τους επιδημιολογικούς εργαστηριακούς ελέγχους αποτελούνται από ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές ΠΕ. Οι λήψεις ρινοφαρυγγικών δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της δειγματοληψίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησής της, ενώ ο αντιδήμαρχος Υγείας Περιστερίου Γ. Μπεκιάρης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Α. Πλέτσης, καθώς και η αντιπρόεδρος Ε. Ιατροπούλου, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον περιφερειάρχη και τα κλιμάκια για τη θετική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα τους για την πραγματοποίηση της σχετικής δράσης.

Το δειγματοληπτικό έλεγχο συντόνιζε ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θ. Βαθιώτης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με δηλώσεις του επισήμανε:

Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Δήμου Περιστερίου και ιδιαίτερα του Αντιδήμαρχου Υγείας κ. Μπεκιάρη, καθώς και του Προέδρου, αλλά και της Αντιπροέδρου της δομής των βρεφονηπιακών σταθμών, προκειμένου να προχωρήσουμε σε δειγματοληπτικά, αλλά και προληπτικά διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό.

Ιδιαίτερα τώρα, που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, η εξέταση των φροντιστών, των εκπαιδευτών και των βρεφονηπιοκόμων από τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Πρόκειται για προληπτικό μέτρο, το οποίο θα προσδώσει ασφάλεια στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Μέσα από τη σχετική διαδικασία υπάρχει πλέον η σιγουριά ότι οι φροντιστές δε θα μεταφέρουν τον ιό επιστρέφοντας από τις διακοπές τους.

Η ασφάλεια των παιδιών είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για εμάς και ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στις οικογένειες του Περιστερίου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Περιστερίου, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καθώς και σε όλους τους εθελοντές, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που στελεχώνουν τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη εναντίον αυτής της πρωτόγνωρης πανδημίας.

Όλοι μαζί εργαζόμαστε για ένα κοινό στόχο, να παραμένουν ασφαλείς και υγιείς οι πολίτες της Αττικής.

Με επιχειρησιακό σχέδιο και με τη συνεργασία των δημοτικών αρχών συμβάλλουμε στην ενίσχυση της πρόληψης και της προστασίας των παιδιών μας και των ηλικιωμένων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment