PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έλεγχοι και στο Περιστέρι για την απαγόρευση κυκλοφορίας


Από την Παρασκευή έχει εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ έως τις 05:00 τα ξημερώματα, με την Αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους και στο Περιστέρι.

Όπως είναι λογικό μετά τις 9 το βράδυ τόσο την πρώτη μέρα που εφαρμόστηκε το μέτρο και ειδικότερα το Σάββατο, οι δρόμοι στο Περιστέρι ερήμωσαν.

Το κέντρο της πόλης δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση ένα κανονικό Σάββατο με αστυνομικούς να βρίσκονται σε κεντρικά σημεία πραγματοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις ελέγχους.

Σύμφωνα με συμπολίτη μας που απέστειλε σχετική φωτογραφία, αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους το βράδυ της Παρασκευής έξω από το μετρό «Περιστέρι».

Η διαδικασία ελέγχου αφορούσε την άδεια των πολιτών για εργασία ή θέματα υγείας και για όσους δεν κατείχαν μια από τις παραπάνω ακολουθούσε πρόστιμο των 300 ευρώ.

Ενδεικτικό της αλλαγής στην καθημερινότητά μας ήταν η μεγάλη συγκέντρωση κόσμου στους δρόμους λίγο πριν τις 9 το βράδυ που θέλησαν να κάνουν μια τελευταία βόλτα (στέλνοντας 6 στο 13033) πριν τον εγκλεισμό.

Μετά τις 9 ήταν μια διαφορετική εικόνα αφού στους δρόμους του Περιστερίου κυκλοφορούσαν μόνο εργαζόμενοι ντελίβερι και ελάχιστοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Πιο αυστηρά έγιναν από την Παρασκευή 13/11 τα μέτρα του lockdown που ισχύουν με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Όπως έχει ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μετακινήσεις περιορίζονται στις «απολύτως αναγκαίες», σημειώνοντας ενδεικτικά:

  • Για λόγους εργασίας,
  • Υγείας
  • και συνοδείας κατοικίδιων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Εξακολουθεί να απαιτείται αποστολή SMS στο 13033 για τις παραπάνω περιπτώσεις και μετά τις 21.00, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00 (από 9 το βράδυ έως 5 το πρωί), διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας προήλθε λόγω της οριακής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με τα επιδημιολογικά δεδομένα που επιδεινώνονται σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment