PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έλεγχοι και πρόστιμα για POS


Περισσότερους από 2.127 ελέγχους για την κατοχή και χρήση του συστήματος POS διενήργησαν το τελευταίο διάστημα ανά τη χώρα κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΓΓΕΚ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις που αφορούν την εστίαση-αναψυχή (631), εμπορικές επιχειρήσεις (1.025), επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, γυμναστήρια κλπ (249), αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία (144) και παντοπωλεία (78).

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν 38 παραβάσεις σχετικά με τη διάθεση επιτραπέζιου τυποποιημένου ελαιόλαδου σε καταστήματα μαζικής εστίασης και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 19.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης οφείλουν ήδη από τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ/91354/17 του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (παράγραφος 1 του άρθρου 70) να εξασφαλίζουν την πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να υπάρχει στον χώρο του καταστήματος τιμοκατάλογος στη γλώσσα Braille για άτομα με σημαντικά προβλήματα όρασης. Ήδη η ΓΓΕΚ έχει δώσει εντολές για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment