PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Έκτη ξένη γλώσσα ξεκινά στα κοινωνικά φροντιστήρια Περιστερίου


Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου ξεκινά η έκτη ξένη γλώσσα, τα ρωσικά, στα ξενόγλωσσα τμήματα των κοινωνικών φροντιστηρίων, με την καθηγήτρια Γκαλίνα Λιστσίνσκαγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου ξεκινά η έκτη ξένη γλώσσα, τα ρωσικά, στα ξενόγλωσσα τμήματα των κοινωνικών φροντιστηρίων, με την καθηγήτρια Γκαλίνα Λιστσίνσκαγια.

Τα κοινωνικά φροντιστήρια της πόλης εδώ και τρία χρόνια μιλούν στις καρδιές μας. Ήταν το 2012 όταν δημιουργήθηκε το πρώτο τμήμα ενηλίκων στα Αγγλικά, για να φθάσουμε το 2015 σε 13 τμήματα Αγγλικών με 13 διαφορετικούς καθηγητές. Το 2013 στο πρόγραμμα προστέθηκαν τμήματα Γαλλικών και Γερμανικών, το 2014 τμήματα Ιταλικών και Ισπανικών και αρχές του 2015 τα νέα τμήματα στα Ρωσικά.

Ως επιστημονικός συντονιστής, εδώ και 3 χρόνια, των κοινωνικών δράσεων στην πόλη μας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 130 καθηγητές, που προσφέρουν την αγάπη και την φροντίδα τους σε αφιλοκερδή εργασία προς όφελος των συμπολιτών μας.

Η παιδεία για εμάς είναι δικαίωμα όλων, ένα πραγματικό κοινωνικό αγαθό. Η αληθινή γνώση δημιουργεί τις αυριανές ελεύθερες προσωπικότητες και αλλάζει πραγματικά και ριζικά την κοινωνία. Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης και διάβρωσης των ηθικών αξιών. Μόνο η παιδεία είναι αυτή που θα μας δώσει την δύναμη να αντισταθούμε, να βγούμε από το τέλμα της ανυπαρξίας και να επανακτήσουμε τα χαμένα όνειρά μας, την χαμένη αξιοπρέπειά μας.

Στα κοινωνικά φροντιστήρια λειτουργούν 32 ξενόγλωσσα τμήματα ενηλίκων για 6 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ρώσικα) εντελώς δωρεάν και στηρίζονται στην αγάπη και την ψυχή των εθελοντών καθηγητών.

Όποιος συμπολίτης μας θέλει να εγγραφεί σε κάποια ξένη γλώσσα και όποιος καθηγητής θέλει να διδάξει κάποια ξένη γλώσσα ας απευθύνεται στο ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1) οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

Ο Επιστημονικός Συντονιστής των κοινωνικών δράσεων

Γιώργος Βαθιώτης καθηγητής MSc

Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment