PeristeriNews.gr
Πολιτική

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο


Οι αποφάσεις της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, θα βρεθούν στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει, το απόγευμα στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα το απόγευμα, στις 5.30 μ.μ., ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερώσει τους υπουργούς για τις αποφάσεις που λήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης την Παρασκευή.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία που επετεύχθη για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ στα 7,5 χρόνια και μείωση του επιτοκίου από το 5,2% στο 4,2%, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «ιστορικές αποφάσεις» τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη.

Στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στα μέτρα που υιοθέτησε η Ελλάδα για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, περιλαμβάνονται διαρθρωτικές αλλαγές, αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο, όπως είπε, «θα ελαφρύνει την πλάτη του ελληνικού λαού από το χρέος κατά 20%».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment