PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Επιδείνωση του καιρού στη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

Επιδείνωση του καιρού στη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο αναμένεται τη Δευτέρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει τα εξής:

– Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
– Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
– Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Πρόγνωση καιρού για 19/12/2011

Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

Αναλυτικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά περιόδους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που το μεσημέρι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση, πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα που το μεσημέρι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση, κατά περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο παρουσιάζονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα που το μεσημέρι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση, κατά περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παρουσιάζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη καταιγίδες κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 20/12/2011

Την Τρίτη στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα, που θα είναι έντονα στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, από το απόγευμα κατά τόπους θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 και πρόσκαιρ
α τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment