PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για την Τέταρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 με κυρία χαρακτηριστικά:

1. Τις Χιονοπτώσεις

α. Την Τέταρτη (13 Φεβρουαρίου 2019)

Στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και της Ευβοίας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στέρεα (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.

β. την Πέμπτη (14 Φεβρουαρίου 2019)

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στέρεα 400 μέτρα).

Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

2. Θυελλώδεις άνεμοι

Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς άνεμους (8-9 μποφόρ), που μετά το μεσημέρι της Τέταρτης (13 Φεβρουαρίου 2019) και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (15 Φεβρουαρίου 2019)

3. Πτώση της θερμοκρασίας

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (της τάξης των 10 βαθμών Κέλσιου) που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (13 Φεβρουαρίου 2019) και της Πέμπτης (14 Φεβρουαρίου 2019) και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

4. Βροχές και καταιγίδες

Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της τέταρτης (13 Φεβρουαρίου 2019) έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (14 Φεβρουαρίου 2019) τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

5. Πρόσκαιρη ύφεση

Συμφωνά με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή (15 Φεβρουαρίου 2019), όμως από το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου 2019) νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην
ανατολική Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment