PeristeriNews.gr
Πολιτική

Έκτακτη συνεδρίαση στο ΚΙΝΑΛ για Παπανδρέου – Καστανίδη


Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ λόγω της επιλογής των ιστορικών στελεχών Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη να απέχουν από τη ψηφοφορία της Βουλής για τις διαδηλώσεις.

Έτσι, σήμερα στις 14:00 συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, μετά από απόφαση της Φώφης Γεννηματά.

«Συγκαλώ αύριο Παρασκευή στις 2:00 μ.μ. την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα τα όσα συνέβησαν στη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία» δήλωσε την Πέμπτη, μετά τις εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά εισηγούνται τη διαγραφή των δύο στελεχών που ήρθαν κόντρα στη γραμμή του κόμματος.

Πάντως, κύκλοι του ΚΙΝΑΛ δήλωσαν στο CNN Greece πως δεν υπάρχει περίπτωση διαγραφής των στελεχών που διαφοροποιήθηκαν.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν, εξάλλου, πως η Φώφη Γεννηματά είναι σφόδρα ενοχλημένη από τη στάση των δύο στελεχών και αυτό που αναμένεται στην κοινοβουλευτική ομάδα να ξεκαθαρίσει είναι πως δεν θα δεχθεί άλλα τέτοια περιστατικά και πως θα πρέπει οι όποιες διαφωνίες να συζητιούνται εσωτερικά και να μη βγαίνουν προς τα έξω.

Ζητούμενο, ωστόσο, παραμένει πώς θα αντιδράσουν τόσο εκείνοι που ήταν κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις πορείες όσο και αυτοί που από την αρχή υποστήριζαν την ψήφισή του.

Τι είπαν Παπανδρέου και Καστανίδης

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις πορείες ξεκαθαρίζοντας ότι ανοίγει τον δρόμο «σε κάθε λογής προβοκάτορα να δράσει σε μια διαδήλωση».

Και επεσήμανε ότι την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της χώρας και βρισκόταν αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις «ποτέ δεν σκέφτηκα να απαγορεύσω τις διαδηλώσεις, κύριο μέλημά μου ήταν να προστατεύσω τη Δημοκρατία».

Αλλά και ο Χάρης Καστανίδης άσκησε σκληρή κριτική στις διατάξεις που περιλαμβάνει, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αντίκειται στο νομικό και πολιτικό πολιτισμό», «κάνει αντιστροφή του τεκμηρίου αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής» και «δεν προστατεύει τις συναθροίσεις κομμάτων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment