PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκτακτα μέτρα στους Δήμους για τον κορωνοϊό


Σε συνολικά 45 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Στην πρώτη γραμμή «άμυνας» έναντι του θανατηφόρου ιού, βρίσκονται οι Δήμοι, οι οποίοι λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσής του.

Τα μέτρα που υιοθετούνται και εφαρμόζονται, αφορούν το κλείσιμο σχολικών μονάδων, αθλητικών κέντρων, χώρων συνάθροισης (σ.σ. όπως συμβαίνει σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο), η ενημέρωση των πολιτών με φυλλάδια και αφίσες, καθώς και οι τακτικές απολυμάνσεις των δημοτικών κτιρίων.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι Δήμαρχοι της Αττικής πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη, όπου επί τάπητος τέθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, δημιουργήθηκε μία ομάδα εργασίας, με τη συμμετοχή των Δήμων Καισαριανής, Αχαρνών και Ελευσίνας, για τον συντονισμό όλων των προληπτικών ενεργειών.

Ήδη, οι περισσότεροι Δήμοι έχουν ξεκινήσει τις προληπτικές απολυμάνσεις των σχολικών κτιρίων, των παιδικών σταθμών, των αθλητικών χώρων, των δημοτικών γυμναστηρίων, των ΚΑΠΗ και άλλων δημοτικών χωρών, όπως παιδικών χαρών κ.α.

Σε αρκετούς Δήμους, παράλληλα, όπως στην περίπτωση του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, κρίθηκε απαραίτητο και το κλείσιμο των ΚΑΠΗ, όπου συγκεντρώνονται ευπαθείς ομάδες πολιτών. Σε πρώτη φάση, το «λουκέτο» αφορά μία έως δύο εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των Δήμων της Αττικής προχώρησε στην αναβολή ή την ακύρωση διάφορων εκδηλώσεων και συναθροίσεων, όπως για παράδειγμα συνέβη την τελευταία Κυριακή των Αποκριών και την Καθαρά Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι δημοτικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τις ιατρικές αρχές και τα κέντρα υγεία, όπως και με τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 60χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Peristeri News

Μάστιγα η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Peristeri News

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Απροσπέλαστο το κέντρο την Κυριακή

Peristeri News

Leave a Comment