PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ – Ένας εργάτης νεκρός


Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 8.00 το πρωί, στον χώρο χαλυβουργίας – κοκκοποίησης της βιομηχανίας ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 55χρόνος πατέρας τριών παιδιών που εργαζόταν για χρόνια στη βιομηχανία.

Όπως διευκρίνισαν εκπρόσωποι των εργαζομένων το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο τμήμα της κοκκοποίησης, εκεί που το μετάλλευμα βρίσκεται στην τελική του φάση. Η κοκκοποίηση γίνεται με χρήση οξυγόνου και σε εκείνο το σημείο, όπως ανέφεραν, κάτω από άγνωστες συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη και ο εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο γιατί ήταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο συνέβη ατύχημα και το πρωί της περασμένης Δευτέρας όταν κόπηκε ένα συρματόσχοινο που μεταφέρει φορτωμένο τον κάδο του μεταλλεύματος. Οι ηλεκτρολόγοι είχαν καταφέρει τότε να απομακρυνθούν από το σημείο.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργάτη που έχασε τη ζωή του εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, διαβεβαιώνοντας ότι θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και ότι «θα αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν, το ταχύτερο».

Καθ’ οδόν προς το εργοστάσιο είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ, Σπύρος Τζίτζος, για να εξετάσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία εκφράζει τα συλλυπητήριά της και την αμέριστη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του θανόντος, προσθέτοντας ότι «για το συμβάν επελήφθησαν οι αρμόδιες αρχές οι οποίες μαζί με τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment