PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανάβυσσο


Έκρηξη σημειώθηκε στις 05:30 σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ανάβυσσο, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες. Η φωτιά που προκλήθηκε σβήστηκε από 15 πυροσβέστες που επιχείρησαν με 6 οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο μηχανισμό (μασούρι δυναμίτιδας) που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του πρατηρίου, το οποίο ανήκει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλη Κιούση.

«Στις 5:20 ακούσαμε έναν τρομερό θόρυβο. Κατεβήκαμε κάτω, είχε πάρει λίγο φωτιά και αφού την έσβησε η πυροσβεστική είδαμε έναν τεράστιο κρατήρα στην είσοδο του μαγαζιού» περιέγραψε στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Κιούσης.

Όπως είπε, μάλιστα, από τύχη δεν υπήρξαν θύματα καθώς «στις 5:50 ανοίγω εγώ και στις 6:50 έρχεται ο πρώτος υπάλληλος».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να εκτιμήσει ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση ο κ. Κιούσης είπε ότι «επί προσωπικού διαφορές δεν έχω. Αυτά τα λαμόγια οι λαθρέμποροι δεν ξέρω…».

Ωστόσο εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου.

Το ωστικό κύμα κατέστρεψε ολοσχερώς την τζαμαρία του καταστήματος, στο οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο πρατήριο.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και του Τμήματος Εκβιαστών.

Την άμεση διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στο πρατήριο καυσίμων στην Ανάβυσσο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Ανάβυσσο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Η ΠΟΠΕΚ καταδικάζει την επίθεση και κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια που στόχευε σε ανθρώπινα θύματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment