PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Υλικές ζημιές στο κτήριο


Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης περιείχε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να αξιολογούν το τρομοκρατικό χτύπημα ως «σοβαρό».

Από την έκρηξη σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτηρίου, αλλά και σε τοίχους στο εσωτερικό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τις επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει προς μια κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών.

Στην ΕΛΑΣ δεν «βλέπουν» ακόμη κάποια συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ δεν υπάρχει έως τώρα ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί, ανάλογα χτυπήματα με παρόμοιας ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», χωρίς όμως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Οι έρευνες στο σημείο της επίθεσης θα διαρκέσουν αρκετές ώρες, ενώ παραμένει κλειστή η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

ΣΚΑΪ: Το κράτος κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές

«Η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει» αναφέρει ο ΣΚΑΪ σε ανακοίνωσή του για την βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του σταθμού στο Φάληρο.

Η διοίκηση του σταθμού επισημαίνει ότι «ο ΣΚΑΪ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια» και πως «κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό στόχο».

«Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους» σημειώνει. Καταγγέλλει παράλληλα πως «το κράτος που έχει την υποχρέωση να ενθαρρύνει την πολυφωνία και να προστατεύει την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά, κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΪ».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι εργαζόμενοι του σταθμού θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους «όπως πρέπει, ελέγχοντας την εξουσία με ανεξαρτησία και σθένος» και προστίθεται: «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν τρομακρατούμαστε όπως έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια».

Πρ. Παυλόπουλος: Απερίφραστη καταδίκη της προκλητικώς αντιδημοκρατικής ενέργειας εναντίον του ΣΚΑΪ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξη Παπαχελά, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος του ζήτησε να διαβιβάσει στους Γιάννη και Θέμη Αλαφούζο, καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους στον ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό «ΣΚAÏ», την αμέριστη συμπαράστασή του και την εκ μέρους του απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής και προκλητικώς αντιδημοκρατικής ενέργειας εναντίον του σταθμού.

Αλ. Τσίπρας: Επίθεση σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στη Δημοκρατία

«Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι δράστες της επίθεσης δεν πρόκειται να πετύχουν τον στόχο τους, «ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν».

Εξέφρασε παράλληλα την ειλικρινή συμπαράστασή του στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται

Για «απαράδεκτο και καταδικαστέο τρομοκρατικό χτύπημα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το κτήριο του ΣΚΑΪ, που έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα.

«Το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με την ευθύνη της κυβέρνησης έχει παρενέργειες» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πάντως ότι «η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται».

Ζήτησε παράλληλα να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες, αλλά και «να πέσουν οι τόνοι» και να μη ρίχνουν οι πολιτικές δυνάμεις «άλλο νερό στον μύλο της πόλωσης».

Επισήμανε παράλληλα πως είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και απερίφραστα να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του σταθμού. «Ας σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που κάνουν κακό στην ίδια τη Δημοκρατία μας. Το κλίμα της ακραίας πόλωσης δεν το καλλιεργήσαμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν. Ας αναλογισθούν όλοι τις ευθύνες τους, ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω και ας δούμε πώς θα τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως «η ανοχή στη βία, από τη βία μικρής έντασης έως ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο τρομοκρατικό χτύπημα όπως αυτό, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη» και συμπλήρωσε πως «όταν γίνεται διαχωρισμός με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια μεταξύ καλής και κακής βίας, δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι αυτά τα οποία βλέπουμε».

«Η απόσταση η οποία χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ, ή μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα, όπως αυτή που χτύπησε σήμερα τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, δυστυχώς δεν είναι μεγάλη» παρατήρησε.

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση να δώσει επιτέλους ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία

Η κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά που επισκέφθηκε το πρωί τα γραφεία του ΣΚΑΪ.

«Η τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Την καταδικάζουμε. Δεν αρκεί όμως η λεκτική καταδίκη. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία» τόνισε.

Επισημαίνοντας ότι «η στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είναι σε έξαρση και είναι απαράδεκτο», υποστήριξε ότι χρειάζεται «να δοθεί ένα τέλος στα διχαστικά κηρύγματα που ρίχνουν νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται τη δημοκρατία».

«Αφύπνιση από όλους μας», κατέληξε στη δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Όλγα Γεροβασίλη: Η Δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται

«Η Δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται», δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μετάβη έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», που έγιναν στόχος βομβιστικής επίθεσης.

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», ανέφερε η υπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη πως «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» και διαβεβαίωσε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ν. Παππάς: Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στον ΣΚΑΪ

Την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καταδίκασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση» ανέφερε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών» σημείωσε για να προσθέσει ότι «χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών».

Όπως παρατήρησε, αυτή θα ήταν η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν.

Ο κ. Παππάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος έχει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να βάλει αυτές τις πρακτικές στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα ήταν «το απόλυτο χτύπημα σε όσους επιλέγουν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο».

Κ. Παπακώστα: Η Δημοκρατία δεν απειλείται

Τον αποτροπιασμό της για την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εξέφρασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή, δεν απειλείται» ανέφερε η υφυπουργός σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό, συμπληρώνοντας ότι η άμυνα της Δημοκρατίας «είναι ισχυρότερη από εκείνους που την επιβουλεύονται».

Σημείωσε ακόμη πως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση και εκτίμησε πως εκτός από το να πλήξουν τη Δημοκρατία, ενδεχομένως οι δράστες να ήθελαν να πλήξουν και ανθρώπινες ζωές.

Υπογράμμισε παράλληλα πως ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να ομονοήσει, καθώς όπως είπε, η πόλωση δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει το διάλογο.

Μ. Σπυράκη: Να βρεθούν οι τρομοκράτες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά

Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικαστέο, αλλά χρήζει επείγουσας δράσης τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

«Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

«Το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας», σημείωσε.

Στ. Θεοδωράκης: Η τρομοκρατία δεν νικιέται στα λόγια

Την ανάγκη να βρεθούν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ, αλλά και να μπει ένα τέλος στους αποκλεισμούς ΜΜΕ από κόμματα, επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η τρομοκρατία δεν νικιέται στα λόγια. Οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Ευκαιρία να μπει τώρα κι ένα τέλος στους αποκλεισμούς ΜΜΕ από κόμματα και πολιτικούς. Απέναντι στην τρομοκρατία ας είμαστε όλοι ενωμένοι» γράφει στην ανάρτησή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Ενέργεια ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση η επίθεση στον ΣΚΑΪ

Βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, καταδικάζοντάς την απερίφραστα, όπως τονίζεται από το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση.

Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη».

ΚΙΝΑΛ: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Στ. Μαλέλης για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαλέλης.

ΚΚΕ: Καταδικαστέα η βομβιστική ενέργεια στον ΣΚΑΪ

Καταδικαστέα χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον ΣΚΑΪ.

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του.

ΑΝΕΛ: Ενέργεια που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας η επίθεση στον ΣΚΑΪ

Τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ καταδίκασε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θ. Τοσουνίδης.

«Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας» ανέφερε, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση των ΑΝΕΛ στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment